Boornbergum van start met samen energie besparen

29 oktober 2017

In Boornbergum en Kortehemmen valt nog veel energiewinst te halen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee. Bewoners Wim van Loon, Hendrik Bosma en Tonni de Boer willen hier samen met zo veel mogelijk bewoners werk van maken. Tijdens de dorpsbijeenkomst op 9 november om 20.00 uur in dorpshuis ’t Bynt lichten ze hun plannen toe. Én krijgen dorpsgenoten inzicht in wat er allemaal mogelijk is om de energierekening omlaag te brengen. Iedereen is welkom!

De eerste acties lopen al

Het buurtteam heeft alvast een vragenlijst in Boornbergum en Kortehemmen verspreid om te peilen wat er onder bewoners speelt en voor welke energiebesparingsacties belangstelling is. Ook hebben Wim, Hendrik en Tonni warmtebeelden gemaakt van een aantal woningen en andere gebouwen in de twee dorpen, die zichtbaar maken waar de isolatie op orde is en waar nog veel warmte verloren gaat. Tijdens de bijeenkomst maken ze de eerste uitkomsten van de peiling bekend en geven ze uitleg over de warmtebeelden.

Slagen te slaan met isolatie

Een onafhankelijk energieadviseur heeft de energiebesparingskansen in Boornbergum en Kortehemmen in kaart gebracht en deelt zijn bevindingen. Een tipje van de sluier: vooral op het gebied van isolatie zijn nog grote slagen te behalen. De mogelijkheden op dat gebied komen dan ook uitgebreid aan bod. Bezoekers kunnen direct al hun vragen kwijt en als ze dat willen, een vrijblijvende offerte aanvragen.

Meer informatie

Alle inwoners van Boornbergum en Kortehemmen zijn van harte uitgenodigd. Kijk op de buurtpagina of neem contact op met het buurtteam via dorpsbelang@boornbergum.nl. Inwoners uit Smallingerland en omstreken die niet in Boornbergum of Kortehemmen wonen en ook samen in hun buurt of dorp energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Michel Hania via michel@buurkracht.nl of 06-10940037

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?