Bomenbuurt-Noord van start met samen energie besparen

25 augustus 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. In Roden gaan Mark en Miranda Mulder en Martin van der Velde, inwoners van de Bomenbuurt-Noord, deze uitdaging aan. Samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Inmiddels is het team aan de slag met de eerste besparingsacties. In het najaar staat een eerste buurtbijeenkomst op de planning.

Buurkracht bomenbuurt noord
Bomenbuurt-Noord

Samen besparen loont

Hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. Inwoners van De Fledders in Vries die al maatregelen genomen hebben, besparen jaarlijks met elkaar ruim € 14.500,- op hun energierekening. Dit is gemiddelde ruim € 375,- per huishouden per jaar. De buurt heeft een eigen pagina: buurkracht.nl/boomenbuurt-noord waar buurtbewoners zich kunnen aanmelden. Mark Mulder:“Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/bomenbuurt-noord krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Buurkracht helpt

Al 140 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. En al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Buurkracht, onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd.

Bomenbuurt-Noord

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Bomenbuurt-Noord