Binnenhof energiek aan de slag met energiebesparing

01 maart 2018

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat weten we allemaal. Toch komt het er vaak nog niet van. Als bewoners de krachten bundelen lukt het vaak wel. In Binnenhof/Ketsheuvel in Heeze hebben bewoners Cees van Arendonk, Rens Guitjens, Willem en Mien Beetz en Jeroen van Hemert een buurtteam gevormd. Met als doel: samen met de buurt energie (en geld) besparen. Om te achterhalen aan welke energiebesparende maatregelen behoefte is, heeft het team een buurtenquête gehouden. Een groot aantal buurtgenoten heeft hier positief op geantwoord. Het buurtteam is nu hard aan de slag met leuke acties voor de buurt.

Buurkracht binnenhof
Buurkracht Binnenhof

Nu al kunnen buurtbewoners meedoen met leuke acties. Zo kunnen zij voordelig een mechanische ventilatiebox bestellen voor € 158,95. Dit levert een besparing van € 63,- per jaar op. Met de actie slurper speuren kunnen bewoners met energieverbruiksmeters testen wat de grootste energieslurpers in huis zijn. Met de actie lekken ontdekken brengen bewoners met de warmtecamera snel en eenvoudig warmtelekken in beeld. Ook is het mogelijk om gratis de slimme meter aan te vragen. Alle acties zijn te vinden op buurkracht.nl/binnenhof.

Veel meer energiewinst op komst

Dit jaar heeft het buurtteam nog veel meer acties in petto. Zo werkt het team aan een aantrekkelijk buurtaanbod voor de warmtepomp, zonnepanelen, zonneboilers en/of zonnecollectoren. Dit aanbod presenteren zij op 16 mei in ’t Perron aan alle geïnteresseerde buurtbewoners. Ook zijn er nog plannen om in maart samen zonnepanelen te wassen, een woningbezoek aan een energieneutraal huis en een actie van gloeilamp naar LED. Bewoners die op de hoogte gehouden willen worden van alle acties en activiteiten kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/binnenhof.

Meer informatie

Buurtbewoners kunnen voor meer informatie terecht op buurkracht.nl/binnenhof of een e-mail sturen aan het buurtteam. Bewoners die niet in Binnenhof wonen maar wel samen met hun buurtgenoten geld en energie willen besparen, kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Wiesje.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?