Binnenhof als eerste buurt in Heeze van start met samen energie besparen

08 november 2017

Eerste actie: gratis slimme meter

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Een aantal inwoners uit de buurt Binnenhof/Ketsheuvel heeft de krachten gebundeld. Met als doel: samen met hun buurtgenoten energie (en geld) besparen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Groep, helpt hen daarbij. Om te weten te komen of de buren behoefte hebben aan geld en energie besparen, heeft het Buurkrachtteam een enquête rondgebracht.

Buurkracht buurtteam buurkracht binnenhof
Buurkracht-buurtteam in de buurt

Ook heeft het team, bestaande uit Jeroen van Hemert, Cees van Arendonk, Rens Guitjens, Willem en Mien Beetz, al een eerste actie aangekondigd. Inwoners uit Binnenhof kunnen zich nu al inschrijven voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden, maar op de Binnenhof Buurkracht-webpagina kan je deze nu al gratis aanvragen. Via een afgeschermde pagina krijg je dan, na het invoeren van een persoonlijke code, inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. Per dag, per week, per maand en per jaar. En kun je dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Jeroen.

Buurtbijeenkomst

Tijdens een buurtbijeenkomst op woensdagavond 29 november koppelt het buurtteam de resultaten van de enquête terug. Jeroen: “De uitnodiging brengen we rond 14 november rond. Schrijf de datum vast in je agenda, iedereen is van harte welkom! Wij hopen dat zoveel mogelijk buren meedoen en nu eerst de enquête in gaan vullen.”

Buurkracht helpt

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Dit gebeurt op initiatief van diverse netwerkbedrijven (in Heeze is dit Enexis Groep), die eigendom zijn van provincies en gemeenten. Enerzijds om te helpen het Energieakkoord te realiseren en bij te dragen aan een duurzame toekomst en anderzijds omdat energiebesparing bijdraagt aan een evenwichtig gebruik van de energienetten. Al zo’n 230 buurten besparen samen met Buurkracht.

Meer informatie

Kijk op de website buurkracht.nl/binnenhof of neem contact op met het buurtteam via e-mail. Inwoners uit Heeze die niet in deze buurt wonen en ook samen energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Wiesje van Nunen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?