Bijeenkomst met mooi aanbod isolatie en zonnepanelen in Baneblökske

04 maart 2016

In Baneblökske valt heel wat energie te besparen. Buurtgenoten Joyce Bongers, Rick Buitenkamp en Irene Somers willen daar samen met de buurt werk van maken. De afgelopen tijd hebben ze offertes aangevraagd voor zonnepanelen en isolatie bij verschillende leveranciers. Daar zijn mooie aanbiedingen uitgekomen, die ze presenteren tijdens de jaarvergadering van buurtvereniging ’t Baneblökske op 14 maart in café De Haas. Iedereen is welkom.

Buurkracht  mg 2438
Buurtteam Baneblökske in actie

“Met betere isolatie en zonnepanelen is in onze buurt veel winst te halen”, aldus Rick Buitenkamp. “Zo heeft 95 procent van de woningen nog geen vloerisolatie. En veel daken liggen gunstig voor zonnepanelen. Met onze aanbiedingen maken we het voor buurtgenoten makkelijker en voordeliger om daarin te investeren.” Behalve over de buurtacties informeert het buurtteam bezoekers over verschillende financieringsmogelijkheden: welke subsidies zijn er voor verduurzamingsmaatregelen, wat zijn de voorwaarden en hoe kun je ze aanvragen? Joyce: “Niet iedereen heeft geld op de plank liggen. Dan is het goed om te weten van welke regelingen je gebruik kunt maken om toch maatregelen te nemen.”

Blijf op de hoogte

Joyce, Rick en Irene krijgen ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij houden hun buurtgenoten op de hoogte van hun activiteiten via hun buurtpagina, waar buurtgenoten ook alvast kunnen laten weten dat ze naar de bijeenkomst komen. Joyce: “Als je je hier aanmeldt, zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Je vindt er ook bespaartips die niks kosten en direct resultaat opleveren. En je bepaalt zelf of en aan welke acties je meedoet. Je bent nergens toe verplicht. Maar we hopen natuurlijk wel dat we veel geïnteresseerde buurtgenoten mogen begroeten op 14 maart.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?