Bijeenkomst Hart van Keent met uitslag buurtvragenlijst en besparingskansen

07 juni 2017

“Een avond boordevol handige informatie én meteen een speciaal aanbod voor isolatie.”

Drie inwoners uit Hart van Keent willen samen energie besparen en andere onderwerpen die leven in de buurt oppakken. Eerder vroegen ze hun buurtgenoten waar zij behoefte aan hebben. Op dinsdag 13 juni organiseren ze een buurtbijeenkomst. Daar vertellen ze wat hun plannen zijn en presenteren ze de resultaten van de buurtvragenlijst. Alle inwoners zijn om 20.00 uur van harte welkom in Brede school Markeent (Sint Jozefslaan 102).

Buurkracht buurkracht buurtteam hart van keent
Het buurtteam in de buurt

Een energieadviseur deed onderzoek in de buurt en vertelt waar de beste besparingskansen liggen. Ook zijn er warmtebeelden in de buurt gemaakt waardoor zichtbaar wordt hoe het met de isolatie van verschillende woningen is gesteld. Om buurtgenoten die interesse hebben in isolatie vast te helpen, zijn offertes opgevraagd bij verschillende leveranciers en is degene met het beste aanbod uitgenodigd deze te presenteren. “Tijdens de bijeenkomst is natuurlijk ook voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen”, aldus Lauran van den Bogart, één van de initiatiefnemers. “Ook hoor je hoe je inzicht kunt krijgen in je energieverbruik.”

Meer informatie

Het buurtteam dat naast Lauran bestaat uit Bas Hessing en Corina van den Bogart heeft een eigen website. “Je kunt je hier vrijbijvend aanmelden en op de hoogte blijven van de acties en acitiviteiten die wij organiseren.” Buurtgenoten die meer willen weten kunnen terecht op de website, maar mailen kan ook. Inwoners uit Weert die niet in Hart van Keent wonen, maar wel interesse hebben om in hun buurt samen aan de slag te gaan met energie besparen kunnen contact opnemen met Patricia Vinclair.

Hart van Keent

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Keent