Bewoners slaan spijkers met koppen op energiemarkt in Hart van Clumme

29 september 2017

In Hart van Clumme in Klimmen is energiebesparing een terugkerend thema. Zo vond op 16 september een energiemarkt plaats in gemeenschapshuis Op d’r Plats. Bezoekers werden verwelkomd met thee, koffie en heerlijke Buurkracht-slagroomtaart. En lieten zich informeren over onder meer isolatie en zonnepanelen. De meesten vroegen direct bij een of meerdere aanwezige leveranciers een persoonlijke offerte aan. Ook geïnteresseerd? Neem contact op met het organiserende buurtteam.

Buurkracht unnamed 5
Informatie van leveranciers bij Energiemarkt

Bert Schaeks van het organiserende buurtteam: “Na de informatiemarkt over isolatie in december was het weer hoog tijd om energiebesparing onder de aandacht te brengen. Een markt is daar een leuke en laagdrempelige manier voor. En het werkt ook. Mensen die erover denken om hun woning energiezuiniger te maken of zonnepanelen te nemen, krijgen meteen antwoord op vragen over hun eigen situatie en als ze dat willen, kunnen ze direct stappen zetten. Net als in december gingen de leveranciers met flink wat afspraken in de agenda naar huis.”

Demosystemen

Om het overzichtelijk te houden, had het buurtteam drie gerenommeerde leveranciers uitgenodigd waarvan twee uit de regio en één uit Noord-Brabant. Bert: “Isolatie.com uit Gemert stond met een kleine houten modelwoning op de energiemarkt. Daarin kon je een kijkje nemen en zo meer gevoel krijgen bij welke vormen van isolatie er zijn, hoe die eruitzien en hoe ze worden aangebracht. Leudal Duurzame systemen kwam uit de buurt en had een aanhangwagen neergezet met een demo-zonnesysteem en -warmtepomp. Ook de specialisten van New Energy Systems uit Schimmert hadden er werk van gemaakt om hun zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in de spotlights te zetten.”

Ook interesse in isolatie of eigen opwek?

Genoeg te zien en te doen dus, en buurtgenoten namen flink de ruimte om met de leveranciers in gesprek te gaan. Bert: “Het was een gezellige en informatieve middag. Buurtgenoten die zaterdag niet konden komen, maar die wel aan de slag willen met energiebesparing, helpen we natuurlijk graag verder. Zij kunnen contact met ons opnemen via onze buurtpagina.”

Hart van Clumme

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Clumme