Bewoners Molenhoek in actie om energie te besparen

24 januari 2017

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal. En samen met de buren wordt het makkelijker, leuker en voordeliger. In de Molenhoek in Rosmalen is een groep inwoners opgestaan die samen met de buurt aan de slag wil om energie te besparen. Maandag 30 januari om 20.00 uur houden zij een eerste buurtbijeenkomst in ontmoetingscentrum Bij Bomans (Van der Leeuwstraat 2). Iedereen is welkom.

Buurkracht molenkracht46
Bewoners Molenhoek willen samen energie besparen

Samen met hun buurtgenoten willen Bonne van Dijk, Arthur van Kempen, Roger Derksen, Maarten van Caldenberg, Ton Geerts en Maarten Ploegmakers, de Molenhoek stap voor stap verduurzamen. Zij beginnen met 600 woningen rond speeltuin ‘t Kwekkeltje (vanaf de Bredestraat tot en met de Sportlaan en van Het Blazoen tot aan de Oude Baan).

Resultaten buurtonderzoek

Tijdens de bijeenkomst vertellen zij over hun plannen. Een onafhankelijk energieadviseur heeft een buurtonderzoek uitgevoerd en een woning onderzocht die representatief is voor de buurt. Hij geeft aan waar de bespaarkansen liggen. De bezoekers horen hoe ook hoe ze meer inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. En ze kunnen hun energierekening meenemen om met elkaar te vergelijken. Zo zien ze snel of er nog wat te besparen valt.

Samen besparen loont

Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te begroeten op 30 januari. “Want hoe meer mensen er meedoen, hoe meer we voor elkaar krijgen.” Mensen die naar de bijeenkomst willen komen, kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden op: buurkracht.nl/molenkracht. Op deze website vinden zij ook het laatste nieuws, acties en handige bespaartips.

Buurkracht helpt

Al ruim 160 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. Buurkracht is gratis en niet-commercieel en onderzoekt samen met het buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt buurtbewoners te enthousiasmeren voor energiebesparing. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.

Meer informatie

Neem voor vragen gerust contact op met het buurtteam via info@molenkracht.nl of met buurtbegeleider Ate Ploegmakers-Ballegooijen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?