Bewoners Kronenberg steken energie in het dorp

06 december 2017

Werkgroepen vol van start – samen energie besparen geeft energie

In Kronenberg doen bewoners al veel samen. Van sporten tot muziek maken en tot dorpsvervoer middels de Wensbus. Waarom dan ook niet samen verduurzamen? Peter Appeldoorn, Jac Reinders, Huub Vousten, Piet Selen, Ger Janssen, Wim van Enckevort, Piet Janssen, Lambert Mertens, Marcel Sijbers en Rick Thijssen, zijn hier serieus mee bezig en hebben al wat activiteiten opgezet. Met als doel dat Kronenberg in 2030 de eerste energie neutrale kern van Nederland is. Er staan heel wat evenementen op stapel, waar iedereen voor uitgenodigd is!

Buurkracht 2017 04 27 photo 00000089
Stook je voor de mussen? Kom er achter en geef je op voor een gratis warmtebeeld!

Werkgroepen

Vier werkgroepen verdiepen op zich dit moment met overgave in een eigen thema: isolatie (wand, vloer en dak), zonnepanelen, warmtepomp/zonneboiler en ledlampen. Zij onderzoeken alle mogelijkheden van hun onderwerp en maken een selectie van leveranciers. Ger Janssen: “Als we eenmaal alles op een rij hebben over de mogelijkheden omtrent deze thema’s, hoeveel het kost en waar we aan moeten denken, delen we graag onze kennis met alle inwoners van ons dorp. Zo hoeft niet iedereen zich te verdiepen en hoef je als bewoner alleen te weten waar je interesse naar uit gaat.”

Bijeenkomsten

Op 25 januari is er een energiemarkt, waar de vier werkgroepen hun eindrapportage presenteren, en hierin nemen zij hun keuzes mee voor leveranciers. Tevens zullen alle aanbevolen bedrijven zichzelf presenteren op deze bijeenkomst. Voor ieder wat wils. “Hoe meer Kronenbergers er mee doen, hoe makkelijker en leuker het wordt en meestal ook voordeliger. Ben je enthousiast? Schrijf de data vast in je agenda!” aldus Marcel Sijbers. “Als je je aanmeldt op onze website buurkracht.nl/kronenberg, dan houden we je op de hoogte.

Stookt Kronenberg voor de mussen?

Daarnaast heeft het team een mooie actie waar bewoners zich voor in kunnen schrijven. Hoe goed zijn de woningen in Kronenberg geïsoleerd? Met een warmtebeeld is het mogelijk om te zien of een woning warmte lekt. Binnenkort valt er op ieder adres in Kronenberg een inventarisatieformulier op de mat waarop je kunt aangeven of je geïnteresseerd bent in een warmtebeeld van jouw woning. In januari gaan we langs iedereen die zich heeft ingeschreven en hierna weet je precies of en waar je woning warmte lekt en wat je aan kunt pakken. Makkelijker kan niet!”

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam via een mail voor meer informatie. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?