Bewoners De Moeren steken energie in de buurt

13 april 2017

Buurtbijeenkomst 13 april met resultaten buurtinventarisatie

Zes buurtbewoners hebben in februari een vragenlijst onder hun buurtgenoten verspreid om te kijken welke behoeften er zijn in de buurt. Gevraagd is naar thema’s als veiligheid, groenvoorziening en energiebesparing. De uitkomsten presenteren ze donderdag 13 april om 20.00 uur in SCC ‘t Kraaienest (Tweeschaar 12). Die avond vertelt een energieadviseur ook waar de beste besparingskansen in de buurt liggen en vertelt Buurkracht hoe je inzicht kan krijgen in je energieverbruik. Alle bewoners zijn van harte uitgenodigd.

Buurkracht moeren 1
Het buurtteam bereidt de bijeenkomst voor

Hans Overbeeke, één van de initiatiefnemers: “Alle inwoners krijgen vrijdag 7 april een persoonlijke code toegestuurd. Als je inlogt op buurkracht.nl/de-moeren en deze code invoert, kun je je energieverbruik volgen. Per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens. Dat is handig als je aan de slag wilt met energiebesparende maatregelen.” Bewoners die hier vragen over hebben, kunnen deze meteen die avond stellen.

Mooie bespaarstart

De buurt heeft een eigen website, buurkacht.nl/de-moeren, waar het buurtteam informatie over hun acties en activiteiten plaatst. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Buurtbewoners kunnen hier ook aangeven of ze naar de buurbijeenkomst komen. “En voor alle bezoekers hebben we een set ledlampen. Een mooie start om samen energie te besparen”, aldus Hans. Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te ontmoeten op 13 april.

Meer informatie

Contact opnemen met het buurtteam. Inwoners die niet in De Moeren wonen maar wel energie willen besparen of meer willen weten over Buurkracht, kunnen contact opnemen met Steve Duzanson.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?