Bewoners Bolhaar en Zuidkamp starten zelf met energiebesparing

01 juni 2015

Buurkracht beeld nieuwsbericht bolhaar
Buurtteam Buurkracht De Bolhaar e.o.

In De Bolhaar en Zuidkamp hebben bewoners zelf het initiatief genomen om energie te besparen en op te wekken. Immers: Energie besparen is goed voor ons milieu, voor onze portemonnee, voor de toekomst van onze planeet en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van: Te druk, te veel gedoe en veel vragen over wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken de bewoners van De Bolhaar en Zuidkamp in 'Buurtcollectief Duurzaam Bolhaar e.o.' samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken.  Op 16 juni kan elke geïnteresseerde zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in Buurtcentrum Het Kompas, IJstraat 4 Enschede. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst stelt het buurtteam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht legt uit hoe mensen makkelijker samen energie besparen door meer inzicht en concrete hulpmiddelen. Een onafhankelijke energieadviseur presenteert de resultaten van zijn onderzoek in de buurt. Ook laat hij aan de hand van twee voorbeeldwoningen de mogelijkheden zien. Daarnaast presenteren zich bedrijven die via offertes door het buurtteam worden geselecteerd. Zij hebben een goed aanbod van zonnepanelen en isolatiemaatregelen tegen een aantrekkelijke prijs.

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/bolhaar. Een van de initiatiefnemers Jeroen Jansen vertelt: “Je kunt je nu al aanmelden en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Als buurtteam beslissen we met elkaar welke maatregelen we aanpakken en als bewoner bepaalt u zelf of en aan welke maatregel u wilt meedoen. U bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 16 juni.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?