Besparingskansen onder de loep tijdens dorpsbijeenkomst 19 april in Mensingeweer

02 april 2016

In Mensingeweer willen buurtbewoners Niek Das, Korry Wester en Jan Hink samen met hun dorpsgenoten energie (en geld) gaan besparen. In december organiseerden ze een eerste dorpsbijeenkomst. Ze hebben daarna niet stilgezeten en willen nu echt aan de slag. Alle inwoners hebben een uitnodiging ontvangen met een inventarisatiekaart om te kijken voor welke maatregelen de meeste interesse is. Rond 6 april worden deze inventarisatiekaarten opgehaald. Tijdens de dorpsbijeenkomst op 19 april gaan ze hier op in. Iedereen is om 20.00 uur van harte welkom in het Dorpshuis (Hoofdstraat 12-A).

Buurkracht img 5123
Buurtbijeenkomst in december

Tijdens de buurtbijeenkomst vertelt dorpsgenoot Menno van Dijk over wat je allemaal kunt doen om te besparen. En een energieadviseur vertelt over zijn onderzoek in het dorp en waar de besparingskansen liggen. Een leverancier is uitgenodigd om informatie te geven over isolatie. Welke verschillende soorten dak-, spouwmuur- en vloerisolatie zijn er? En waar moet je op letten. Een gevarieerd programma. Het team hoopt dan ook veel inwoners te mogen begroeten.

Inzicht in je energieverbruik

Inwoners kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.buurkracht.nl/mensingeweer. “En log je in op onze pagina? Dan kun je meteen je persoonlijke bespaar top 3 zien en met een slimme meter inzicht krijgen in je energieverbruik. Alle inwoners met een slimme meter ontvangen 5 april een brief met een persoonlijke code waarmee ze hun energieverbruik per jaar, per maand, per week en per dag kunnen volgen. En vergelijken met het gemiddelde verbruik van ons dorp”, aldus Niek, die hoopt dat veel mensen meedoen. “Want hoe meer mensen er meedoen, hoe meer inkoopvoordeel we kunnen krijgen.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?