7 maart: bespaar ook geld en energie met isolatie

12 februari 2016

Samen energie besparen werkt. In Rolde besparen buurtbewoners uit Oosterveld samen bijna € 10.000,- per jaar op hun energierekening dankzij gezamenlijke isolatie- en zonnepanelenactie die ze samen met Buurkracht organiseerden. Hun ervaringen delen ze graag met andere bewoners van Rolde en omgeving tijdens de Warmtetouravond in de Boerhoorn op 7 maart. “Het zou mooi zijn als we daarmee andere buurten in Rolde of dorpen in de gemeente aansteken.”

Buurkracht  mg 1588 %286%29
Oosterveld bespaart energie

Christiaan Teule van het buurtteam in Oosterveld: “In onze buurt zijn we samen met isolatie aan de slag gegaan. Want samen is dat makkelijker en voordeliger dan alleen. Die gezamenlijke aanpak heeft in Oosterveld leuke resultaten opgeleverd: zestien huishoudens hebben meegedaan aan onze acties voor dak-, vloer- en gevelisolatie. Daarmee besparen ze nu bijna 10.000 kuub gas per jaar. Ook onze zonnepanelenactie heeft aardig gelopen. Nu het Energieloket Drenthe de Warmtetour organiseert en deze ook naar Rolde brengt, grijpen we die gelegenheid graag aan om bezoekers te informeren over hoe we dat voor elkaar gekregen hebben. En hoe ze zelf ook in hun eigen buurt of dorp acties kunnen opzetten. Ik zou dus tegen iedereen willen zeggen: kom naar de Warmtetouravond op 7 maart en zoek ons op.”

Samen met Buurkracht

Het buurtteam in Oosterveld werkt samen met de Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het buurtteam trekt de kar, Buurkracht ondersteunt. Inmiddels zijn al ruim 100 buurten in Nederland actief met Buurkracht. Op de website van Buurkracht heeft Oosterveld een eigen buurtpagina, www.buurkracht.nl/oosterveld. Hier kunnen bewoners onderling communiceren. Daarnaast kunnen ze met een slimme meter op hun persoonlijke pagina hun elektriciteits- en gasverbruik zien en vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt. Tijdens de Warmtetouravond in Rolde kunnen geïnteresseerden behalve bij het buurtteam Oosterveld ook terecht bij Marjan Hendriks van Buurkracht. En zo meer te weten te komen over hoe Buurkracht werkt en buurten helpt om samen geld en energie te besparen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Christiaan Teule van het buurtteam in Oosterveld (c.teule@nmfdrenthe.nl) of Marjan Hendriks van Buurkracht (marjan@buurkracht.nl). Of kom op 7 maart om 19.30 uur naar de Warmtetouravond in Boerhoorn te Rolde.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?