Doe mee aan het Klimaatstraatfeest en win tot 5000 euro

24 september 2017

Klaar voor de start? Op 10 oktober begint de tiende editie van HIER Klimaatstraatfeest, de gezelligste energiebesparingswedstrijd voor teams in heel Nederland. Ook dit jaar laat het Klimaatstraatfeest zien dat energie besparen een feestje is: voor het klimaat én jouw portemonnee!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Buurkracht uden germenzeel 181b2968
Germenzeel: Buurkrachtbuurt én winnaar van Klimaatstraatfeest 2016-2017

Sanne Dietz van HIER Klimaatstraatfeest: “Energie besparen en gezelligheid gaan hand in hand bij het Klimaatstraatfeest. Bij Buurkracht is dat niet anders. Dat was vorig jaar goed zichtbaar, met de grote successen en het plezier van de Buurkrachtbuurten die mee deden. Germenzeel won en vier anderen eindigden in de top 10.
Ik ben heel benieuwd welke Buurkrachtbuurten dit jaar voor de winst gaan. We roepen deze editie alle deelnemers op om Buurkrachtbuurt te worden. Omdat je als Buurkrachtbuurt actief bent met energie besparen, maak je een goede kans om hoog te eindigen in de competitie." 

Hoe werkt het Klimaatstraatfeest?

Buurkracht fotovoorprofielen
Sanne Dietz van Klimaatstraatfeest

"Heel simpel eigenlijk!" vertelt Sanne. "Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Het team met de meeste punten wint een fantastisch geldbedrag tot wel 5000 euro, voor een gezamenlijke energiemaatregel. Op onze website staan meer dan honderd bespaaracties om uit te voeren."

Ontdooi-je-vriezerestafette

"Het team van Germenzeel voerde vorig jaar 168 acties uit. Van een autovrije dag tot een ontdooi-je-vriezerestafette. Kinderen zamelden batterijen in langs de deuren en mensen legden moestuintjes aan. Ze hadden er lol in, werden zich meer bewust van hun verbruik en wonnen uiteindelijk de competitie."

Enthousiast? 

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, gaat het Klimaatstraatfeest van start. Bespaarders uit het hele land kunnen zich dan aanmelden met hun straat, buurt, team of vereniging. Op klimaatstraatfeest.nl vind je meer informatie. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?