Benzenrade-De Kommert start in Welten met energiebesparing

09 februari 2015

Energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. En toch komt het er in veel huishoudens niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een hele straat of buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Inwoners van Benzenrade-De Kommert hebben besloten hun buurt in beweging te brengen. Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. ondersteunt hen hierbij.

Het idee achter Buurkracht is dat energie besparen met de buurt goedkoper is, makkelijker en bovendien ook nog gezelliger. Het buurtteam bestaande uit Ruud Derks, Daan Tempelman, Marleen Siebelt en Frans Schlooz, trekken samen de kar. Ruud en Daan wonen in Benzenrade, Marleen en Frans in De Kommert. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en het buurtteam te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. “Woon je in onze buurt? Dan kun je je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/benzenrade-de-kommert. Je ziet dan welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn. En je wordt meteen van onze acties op de hoogte gehouden”, aldus Marleen Siebelt.

Inzicht in je energieverbruik
Inwoners van Benzenrade-De Kommert krijgen binnenkort de (gratis) slimme meter aangeboden. Met de slimme meter wordt inzicht in je eigen energieverbruik mogelijk. Op buurkracht.nl is vervolgens te zien hoe ieders eigen energieverbruik zich verhoudt tot dat van de buurt. Marleen: “Als je energie wilt besparen, is het handig om te weten hoeveel je nu eigenlijk verbruikt. En welke maatregelen voor jou interessant zijn. Wij stellen als buurtteam zelf mogelijke maatregelen voor als verbetering en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Naast ideeën voor energiebesparing, wil het buurtteam ook gaan kijken of er schonere vormen van energie gebruikt kunnen worden. Het buurtteam organiseert op maandag 30 maart a.s. een eerste buurtbijeenkomst in Welten waar bewoners informatie krijgen over de plannen en de aanpak.

Benzenrade-De Kommert

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Benzenrade-De Kommert