Beers aan de slag met samen energie en geld besparen

25 augustus 2015

Buurkracht beeld pb start
Buurkracht Buurtteam

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Om die hobbels weg te nemen werken inwoners van Beers samen met Buurkracht, een gratis en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op 8 oktober kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in 't Wapen van Beers, Grotestraat 2.

Dick Blokland, Marco Vos, Alwin Schaap en Sjaak van de Burcht zijn met het initiatief gestart en willen met de bewoners van Beers over energiebesparing nadenken. En in actie komen. Marco Vos: “Meer mensen hebben samen meer hersenen ter beschikking en komen dus samen op meer ideeën en tot betere oplossingen. Daar zijn we heilig van overtuigd.” Dick Blokland: “Sommige gezinnen hebben al zonnepanelen op hun dak liggen. Maar er is ook een groot aantal huizen uit de jaren zestig tot tachtig waar nog niet veel aan gedaan is. Samen kunnen we nog heel wat energie besparen. En meestal is het eenvoudiger dan de mensen denken.”

Inzicht, tips en hulp

Het buurtteam wordt hierbij geholpen door Buurkracht, door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes bijvoorbeeld. Alwin Schaap: “We krijgen een eigen webpagina. Daar kun je je nu al op aanmelden.Je krijgt er meteen tips en je kunt ook zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen natuurlijk zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?