Bedankt voor je kaarsje voor Earth Hour

28 maart 2015


Earth Hour is voorbij. Op www.earthhour.org kun je zien hoeveel mensen er over de hele wereld hebben meegedaan. En hier op buurkracht.nl hebben ook honderden mensen zich van hun energiebewuste kant laten zien.

Je kunt hier zelf zien wie de meeste kaarsjes heeft verzameld: Het Plankenpad uit Swifterbant! Zij hebben de winst binnengehaald met 131 kaarsjes en zij krijgen de enige echte Buurkrachttaart om samen met de straat op te eten. Gefeliciteerd! Wij bedanken alle mensen die hebben meegedaan en iedereen die de actie heeft gesteund!

2,6 dagen milieuwinst

Via deze actie hebben 341 mensen een virtueel kaarsje aangestoken en, naar wij aannemen, ook het licht een uurtje uitgedaan. Dat betekent dat wij met zijn allen samen de CO2-uitstoot van een gemiddeld gezin in Nederland voor 2,6 dagen hebben gecompenseerd.

Berekening

Door de verlichting een uur lang uit te schakelen bespaart een gemiddeld gezin 273 Wh. Dit staat gelijk aan 96 g CO2-uitstoot. Een gemiddeld gezin stoot 4.500 kg CO2 uit per jaar. Delen we dat door 365 dagen komen we uit op 12,33 kg CO2. De 341 deelnemers hebben samen 32,74 kg CO2 bespaard, wat neerkomt op 2,6 dagen CO2-uitstoot van een gemiddeld gezin.

Aanname

Doorgaans brandt er 's avonds in huis in meerdere vertrekken licht. In het rekenvoorbeeld wordt er vanuit gegaan dat er licht brandt in de woonkamer, de keuken, de gang, een slaapkamer en dat er buitenverlichting aan is. Het totaal komt op 10 peertjes (waarvan 4 ouderwetse gloeilampen) en 2 TL-lampen. Bron: Milieu Centraal.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?