America in Ons Huis Verdient Het van RTL4

28 april 2015

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten. Op 10 mei komt America in beeld, waar inwoners samen aan de slag zijn om energiebesparing nu eens echt van de grond te tillen.

Buurkracht America Ons Huis Verdient Het

Samen met de filmploeg trok het buurtteam door die ene straat waar alle werkzaamheden tegelijk bezig waren. Ook de route die de carnavalswagen over Buurkracht heeft afgelegd, werd nog even vastgelegd. Of een stukje daarvan. Marco Hesp, één van de initiatiefnemers, mocht overal wat voor de camera vertellen. “Leuk om te doen, en het ging goed. Tenminste, zolang me niet iets werd ingefluisterd, want dan kwam het er toch anders uit.”

Ook nog mee doen?

Tijdens de opnames bleek hoe succesvol de acties tot nu toe zijn. Zo’n 30 woningen zijn geïsoleerd, er zijn vier cv-ketels vervangen en bij ruim 40 huizen worden zonnepanelen geplaatst. En nog steeds krijgt het buurtteam vragen van inwoners of ze nog van de acties gebruik kunnen maken. “Dat kan”, aldus Marco. “Als je je aanmeldt op www.buurkracht.nl/america, kun je de offertes inzien en een persoonlijke offerte opvragen. En blijf je ook meteen op de hoogte van alles wat het buurtteam organiseert.”

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam en Buurkracht: kijk zondag 10 mei om 11.20 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?