Altijd al willen weten hoeveel gas en stroom je verbruikt? Dat kan nu heel makkelijk

13 februari 2017

Komende week ontvangen de inwoners van de buurt Zoekerveeld een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. “Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt”, aldus Johan Averdijk, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van Buurkracht.

Buurkracht zoekerveeld
Wil je ook inizcht in je energie? Dat kan!

Een maand geleden is een aantal inwoners van Zoekerveeld gestart met Buurkracht met als doel samen energiebesparende maatregelen te nemen. Johan: “Dat is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar ook nog eens gezellig. Dat willen heel veel mensen. Ook in onze buurt. Maar niet iedereen weet wat er allemaal mogelijk is.” Johan Averdijk en zijn mede-initiatiefnemer Tonnie Kroeze, zijn door de gemeente opgeleid tot wooncoach, noabers die kosteloos deskundig advies geven over hoe je je huis kunt verduurzamen. Tonnie: “We willen mensen bij elkaar brengen en in actie komen. Samen kunnen we een vuist maken.”

Meer informatie

Inwoners die meer willen weten, kunnen contact opnemen met het buurtteam. Dit kan via de website buurkracht.nl/zoekerveeld of via een mail. Tonnie: “Als je je aanmeldt op onze website, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. Het buurtteam hoopt dat veel buurtgenoten zich aanmelden, want hoe meer mensen er meedoen hoe voordeliger het wordt.

Ook met Buurkracht starten?

Enthousiaste inwoners die ook energie willen besparen en in een andere buurt dan Zoekerveeld in Enter wonen, kunnen contact opnemen met Martijn Kolkman, buurtbegeleider van Buurkracht.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?