Altijd al willen weten hoeveel gas en stroom je verbruikt? Dat kan nu heel makkelijk.

10 november 2016

Dinsdag 15 november ontvangen alle inwoners van Hart van Spierveen een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. “Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt”, aldus Dick Boersma, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van Buurkracht.

Buurkracht ju4a9795
Buurkracht in Spierveen

Een paar maanden geleden is een aantal inwoners van Spierveen gestart met Buurkracht met als doel samen energiebesparende maatregelen te nemen. Dick: “Dat is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar ook nog eens gezellig.” Eind oktober hielden ze hun eerste buurtbijeenkomst. Nu inventariseert het buurtteam, bestaande uit vier buurtbewoners van Hart van Spierveen, in welke maatregelen de buurt het meeste interesse heeft en op basis daarvan wordt bepaald met welke actie ze gaan starten.

Meer informatie

Inwoners die meer willen weten, kunnen contact opnemen met het buurtteam. Dit kan via de website buurkracht.nl/spierveen of via e-mail. Arie Meerman: “Als je je aanmeldt op onze website, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. Het buurtteam hoopt dat veel buurtgenoten zich aanmelden, want hoe meer mensen er meedoen hoe voordeliger het wordt.

Hart van Spierveen

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Spierveen