Alteveer-Cranevelt viert stralende Burendag

25 september 2017

In het Arnhemse Alteveer-Cranevelt vierden bewoners op zaterdag 23 september Burendag. Met leuke spelletjes voor de kinderen, een kampvuur en heerlijk, zelfgemaakt eten. Een mooie gelegenheid voor bewonersgroep Duurzaam Craneveer om energiebesparing nog eens onder de aandacht te brengen. De informatiemappen met handige tips vonden gretig aftrek. Ondertussen zitten er ook heel wat gezamenlijke acties én een bijeenkomst in de pijplijn, waarvan de voortgang te volgen is via de buurtpagina.

Buurkracht img 20170923 wa0045
Burendag Alteveer-Cranevelt

Voor bewoners van ongeveer 30 huizen rondom de Slothouberstraat is Burendag vaste prik. Rob Groen: “Ieder jaar komen we bij elkaar. Voor de gezelligheid en om de banden weer even aan te halen”, vertelt Rob Groen. “Het was een gezellige boel op het pleintje in de Slothouberstraat. En niet alleen vanwege het prachtige weer!” Alle bewoners, jong en oud, werden bij het feest betrokken. “Zelfs een bewoonster van over de negentig kon er niet omheen”, zegt Rob lachend. “Het was voor haar te druk om er echt bij te zijn, maar ze keek van achter haar raam mee en er werd geregeld hartelijk naar elkaar gezwaaid.”

Leuke gesprekken

Rob was in de eerste plaats bij het Burendagfestijn om bij te praten met buurtgenoten. En als lid van Duurzaam Craneveer liet hij daarbij de kans niet lopen om hen te helpen met energie besparen. Samen met andere leden van de bewonersgroep deelde hij mappen uit met allerlei handige informatie om in en rond de eigen woning het energieverbruik in te perken. “Er was veel interesse voor de mappen”, zegt hij. “Ze waren zó op en we hebben leuke gesprekken gevoerd. Daar word ik nou blij van: bewustzijn over duurzaamheid creëren door er gewoon met elkaar over te praten!”

Bijeenkomst op komst: voortgang acties

Mede door de activiteiten van Duurzaam Craneveer leeft het onderwerp energiebesparing behoorlijk in de wijk. Onder aanvoering van de bewonersgroep onderzoeken verschillende werkgroepen momenteel de mogelijkheden voor verschillende gezamenlijke energiebesparingsacties: van isolatie tot warmtepompen, nul op de meter en energiebewustwording bij kinderen. Daarnaast lopen er gesprekken met een zorginstelling over een collectief zonnedak en kijkt een werkgroep naar de mogelijkheden om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Rob: “Binnenkort volgt er een bijeenkomst over de voortgang van al deze projecten. Daarvoor is heel Alteveer-Cranevelt weer van harte uitgenodigd. Meer informatie komt eraan, onder andere via onze buurtpagina.”

Alteveer-Cranevelt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Alteveer-Cranevelt