Alle beetjes helpen in De Mortel

19 januari 2016

Wie wil besparen op z’n energierekening en dat het liefst samen met anderen doet, heeft in De Mortel verschillende mogelijkheden: meedoen met gezamenlijke acties van Buurkracht of energie afnemen van NL Energiecollectief uit Gemert. Op 12 januari konden dorpsbewoners in De Sprank terecht voor meer informatie over beide opties. 

Buurkracht  mg 5035
Buurtteam De Mortel

Het was een informele inloopavond. Geen podium, geen presentaties, maar gewoon een paar tafeltjes en stoeltjes en een behulpzaam ontvangstcomité. Frans van de Kam van het buurtteam: “Wij zaten klaar om mensen nog een keer uit te leggen wat Buurkracht is. Of voor wie dat wel wist: wat je allemaal op de website van Buurkracht kunt doen. We kunnen bijvoorbeeld elkaar op onze persoonlijke pagina’s op de hoogte houden van lopende acties en ons eigen energieverbruik volgen. We lieten zien hoe het werkt en hoe je je kunt aanmelden op de website. Een stuk of drie bezoekers hebben we daar ter plekke mee geholpen.”

Scherpe tarieven, goed voor het dorp

Ook NL Energiecollectief was aanwezig om belangstellenden verder vooruit te helpen. Frans: "Deze club helpt ondernemers en particulieren aan voordelige tarieven voor gas en stroom, dankzij collectieve inkoop. Daarbij vloeit voor elke deelnemer een klein percentage van de energierekening in een gezamenlijke pot terug ter bevordering van de leefbaarheid van het dorp. Hoe meer deelnemers, hoe beter voor De Mortel dus." NL Energiecollectief heeft ook in andere Buurkrachtdorpen in de omgeving acties lopen, zoals Elsendorp, Handel en America. In De Mortel begint het ook te lopen. "Tijdens de inloopavond zijn toch weer drie of vier bezoekers over de streep getrokken”, besluit Frans

 

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?