Aldlân stemt voor zonnepanelen

23 oktober 2014

Zo kan het ook: een buurtactie op poten zetten op basis van de meeste stemmen op buurkracht.nl. Het buurtteam van Aldlân in Leeuwarden zag op de website dat er veel belangstelling was voor zonnepanelen en besloot daarom dáármee verder te gaan.

Buurkracht 160503 aldlan eigen beeld dsc 3460 klein
Aldlân wil zonnepanelen

De plaatsing van de slimme meters vlak voor de zomer heeft de activiteiten in Aldlân weer een nieuwe impuls gegeven. Het aantal huishoudens dat zich aanmeldde op buurkracht.nl steeg tot ruim boven de 300, bijna een kwart van heel Aldlân. Veel van de inschrijvers vinkten ook aan voor welke maatregelen ze interesse hadden. Jacob Borger van het buurtteam: “Wij krijgen daar als initiatiefnemers overzichten van. Vooral zonnepanelen scoorden hoog op de lijstjes. Daar hebben we onze plannen op afgestemd.”

Actie in de steigers

De belangrijkste vervolgstap was: een informatieavond over zonnepanelen op 21 oktober in het wijkcentrum. Jacob: “René Boorsma van Buurkracht en ik hebben nog een keer uitgelegd wie we zijn en dat we met de hele buurt energie willen besparen. Daarnaast hadden we Wim de Vries uitgenodigd, die een eigen bedrijf in zonnepanelen heeft gehad en heel goed en duidelijk uitlegde wat voor zonnepanelen er allemaal zijn, met welke voor- en nadelen. Waar je voor kiest, hangt af van wat je belangrijk vindt: prijs, de prijs-kwaliteitverhouding, een goede service, de opbrengst. We hebben ook veel tijd ingeruimd voor vragen, want die waren er heel veel. Voor de aanwezigen is het zeker een goede, informatieve avond geweest. Wat nu de vervolgstappen worden, is nog niet helemaal duidelijk. Daarover houden we de buurt op de hoogte, onder andere via de website.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?