Aldlân Oost Zuidzijde ook gestart

19 maart 2014

De meeste woningen in Aldlân Oost Zuidzijde zijn gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Een tijd waarin duurzaamheid en goede isolatie nog geen standaard onderdeel van het bestek vormden. Nu nog zijn veel huizen in de wijk maar matig geïsoleerd. Op 18 maart konden bewoners zich in buurthuis Froskenburch laten informeren over hoe ze met relatief eenvoudige ingrepen veel energie zouden kunnen besparen. Liefst met z’n allen tegelijk.

Buurkracht dsc 0031 klein aldlan
Buurthuis Froskenburch

Buurten in buurthuis Froskenburch

Heleen Engwerda van Duurzaam Aldlân kijkt tevreden op de avond terug: “Het was een heel interactieve bijeenkomst. Iedereen deed zijn zegje en er werden veel vragen gesteld. Hierdoor liep het programma wel een uur uit, maar dat vond niemand een probleem.” De vragen gingen over alle presentaties die de revue passeerden. Allereerst door Heleen zelf over hoe Duurzaam Aldlân de wijk wil verduurzamen. Vervolgens vertelde René Boorsma van Buurkracht over samen energie besparen en over de slimme meter.

Ook wethouder Isabella Diks was van de partij, net als op de eerdere bijeenkomst van Aldlân-West op 4 maart. Ook nu weer betuigde ze haar steun, en vertelde ze over haar eigen ervaringen met de verduurzaming van het rijksmonument waarin ze woont. “Nooit verwacht dat het zo veel extra comfort zou opleveren.” Een van de bezoekers kon zich daar helemaal in vinden: haar huurwoning was door de woningbouwvereniging helemaal geïsoleerd. Waardoor ze er nu beduidend warmer bij zat.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?