Aldlân in Ons Huis Verdient Het van RTL4

09 november 2014

Persbericht - Leeuwarden

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 16 november besteedt het programma aandacht aan Aldlân, waar bewoners samen aan de slag zijn met energiebesparende maatregelen.

Het vorige seizoen van Ons Huis Verdient Het had Duurzaam Aldlân in Leeuwarden de filmploeg ook al op bezoek. “Ik wist dus een beetje wat ik kon verwachten”, zegt Jacob Borger, initiatiefnemer. “We hebben eerst opnamen gemaakt bij mij thuis in de tuin. Daarna zijn we naar het wijkcentrum gegaan voor de laatste voorbereidingen voor de energiemarkt.”

Nieuwe actie vloerisolatie

De energiemarkt was met een hoge opkomst een groot succes. Zo’n tien buurtbewoners gaven aan interesse te hebben in vloerisolatie. “De leverancier stelde voor om een mooie aanbieding te maken voor de hele buurt. Die staat inmiddels online, zodat meer geïnteresseerden kunnen aanhaken”, aldus Jacob.

Inzicht in je energieverbruik

Het buurtteam wordt ondersteunt door Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt”, eindigt Jacob Borger.

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam, Buurkracht en de energiebesparingsacties: kijk zondag 16 november om 16.30 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?