Afferden van start met energie besparen

19 september 2015

Buurkracht  mg 0650
Buurkracht Buurtteam

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken Raijmond van Oijen, Piet Hagen en René Aengenend van de Dorpsraad Afferden, samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken.

Eén van de initiatiefnemers, Raijmond: ”De meeste woningen in ons dorp dateren van voor het tijdperk van duurzaam bouwen. En dat betekent meestal dat er veel warmte via de ramen, daken en muren uit de huizen lekt. We willen onderzoeken welke maatregelen voor ons interessant zijn en samen met buurtgenoten acties opzetten. Denk hierbij aan isolatiemaatregelen of het gezamenlijk aanschaffen van zonnepanelen. Dit levert niet alleen een lagere energierekening op, maar ik verwacht ook te profiteren van een inkoopvoordeel omdat we het samen doen.”

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Inwoners van Afferden kunnen zich nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/afferden en op een eigen pagina zien welke maatregelen voor hen persoonlijk interessant kunnen zijn. Met handige tips en informatie over de activiteiten waar het buurtteam mee bezig is. Raijmond: “We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Dorpsbijeenkomst 22 oktober

Dinsdag 22 oktober organiseert het buurtteam een dorpsbijeenkomst, zet deze datum vast in je agenda. Alle inwoners van Afferden zijn van harte welkom. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?