Adorp van start met samen energie besparen

23 maart 2017

In Adorp hebben al heel wat woningen zonnepanelen. Toch valt er nog veel energie te besparen. Bewoners Karel Scheepstra, Norbert Ploeger en Sijbrand Stratingh willen hier een flinke impuls aan geven. Samen willen ze het vuur opstoken voor gezamenlijke energiebesparingsacties. Op woensdag 5 april om 19.30 uur presenteren ze hun plannen tijdens een bijeenkomst in Dorpshuis Artharpe aan de Torenweg 9. Iedereen is welkom.

Dorpsbijeenkomst 5 april om 19.30 uur

Buurkracht dsc06265 %28640x427%29
Adorp van start met samen energie besparen

Adorp heeft een goede basis om samen met energiebesparing aan de slag te gaan. Het is een hecht dorp en we doen al veel samen”, zegt Karel. “Van schaatsen tot muziek maken en volleyballen. Bovendien leeft het onderwerp verduurzaming, niet in de laatste plaats vanwege de aardbevingen die ook in ons dorp schade hebben aangericht. Veel huishoudens hebben al stappen gezet om zelf energie op te wekken en hun verbruik terug te dringen. Toch is er nog veel te doen. Als we daar samen de schouders onder zetten, denk ik dat een besparing van 20 procent in een paar jaar haalbaar moet zijn."

Buurkracht helpt

Karel, Norbert en Sijbrand krijgen ondersteuning van Buurkracht. Al ruim 180 buurten in Nederland hebben hier goede ervaringen mee. Buurkracht schakelt bijvoorbeeld een onafhankelijk energieadviseur in. Deze maakt een dorps- en woningscan om inzicht te krijgen welke energiebesparende maatregelen voor inwoners van Adorp het meest interessant zijn. De resultaten hiervan worden ook op 5 april gedeeld. "Kom dus ook naar onze buurtbijeenkomst, " roept Karel op.

Blijf op de hoogte

Het buurtteam houdt  de buurt graag op de hoogte van hun activiteiten. “We hebben een eigen buurtpagina, buurkracht.nl/adorp, waar we acties en activiteiten aankondigen. Je vindt er ook tips om snel en makkelijk energie te besparen. Én iedereen kan zich er alvast aanmelden voor de bijeenkomst. We hopen 5 april veel dorpsgenoten te verwelkomen; wíj hebben er nu al zin in!”

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtteam. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Hanna de Vries.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?