Acties Baneblökske in de herhaling

08 juni 2017

In het Voerendaalse Baneblökske hebben al enkele tientallen huishoudens meegedaan aan de energiebesparingsacties voor de buurt. Op 6 juni bracht buurtbewoonster Joyce Bongers de acties nog een keer onder de aandacht tijdens een inloopavond in café De Haas. Ook bewoners van de Jeustraat en de Cortenbachstraat kunnen nu meeprofiteren.

Buurkracht  mg 2610
Buurtgenoten in Baneblökske

Sinds het buurtteam van Baneblökske collectieve acties lanceerde voor zonnepanelen, isolatie en isolatieglas lopen de werkzaamheden aardig door in de buurt. Eind mei nog ging er een zonnepaneleninstallatie een dak op en kreeg een andere woning spouwmuurisolatie. “De leveranciers die wij geselecteerd hebben, zijn allemaal bereid hun aanbod te verlengen”, zegt Joyce. “Daarom hebben we nog een keer de hele buurt uitgenodigd. En dit keer ook de bewoners van de Jeustraat en de Cortenbachstraat die aan onze buurt grenzen. Ook zij kunnen nu aan onze acties deelnemen.”

Geanimeerd gesprek

Het werd een gezellige inloopavond, waar toch weer buurtgenoten op afkwamen. Ook uit de aangrenzende straten lieten bewoners hun gezicht zien. Joyce: “Het was geen avond met allerlei uitgebreide presentaties, maar meer een geanimeerd rondetafelgesprek. Over wat er allemaal mogelijk is om je huis energiezuiniger te maken, waar je het beste mee kunt beginnen, waar je op moet letten, wat het kost en oplevert. Ik heb natuurlijk ook nog een keer uitleg gegeven over de acties. En verteld dat ik samen met bijvoorbeeld Bert Schaeks van het buurtteam van Hart van Clumme bezig ben met de oprichting van een energiecoöperatie. Ook daarvan houd ik de buurt graag op de hoogte.”

Aanhaken kan nog

Joyce hoopt dat van degenen die aanwezig waren in café De Haas er ook weer een paar tot maatregelen overgaan. “Ook buurtgenoten die er niet bij waren, kunnen natuurlijk nog aanhaken. Bijvoorbeeld door zich te melden via onze buurtpagina, waar ook meer informatie over de acties te vinden is. Bewoners van de Jeustraat en Cortenbachstraat die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen, isolatie en/of isolatieglas, kunnen rechtstreeks contact met mij opnemen. Even welkom!”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?