Actie in Baneblökske

21 maart 2016

De jaarvergadering van buurtvereniging ‘t Baneblökske in Voerendaal vormde een mooie gelegenheid voor het buurtteam van Buurkracht om twee buurttacties te presenteren: één voor isolatie en één voor zonnepanelen. Er werd direct flink op ingeschreven.

Buurkracht  mg 2566
Het buurtteam gaat ook nog met de acties langs de deuren

“De jaarvergadering wordt altijd goed bezocht”, vertelt Joyce Bongers van het buurtteam. “Ook dit keer zaten er weer ruim dertig buurtbewoners in de zaal. Die kregen ons na afloop als toegift. Ik heb nog een keer uitgelegd wie we zijn en dat we ondersteund door Buurkracht samen met de buurt energie willen besparen. Dat dit goed mogelijk is, bleek ook wel uit de warmtebeelden die we een tijdje terug in de buurt hebben gemaakt. Die lieten zien dat er aan de isolatie van onze huizen nog wel wat te verbeteren valt. Tijdens de vorige bijeenkomst hebben we die beelden toegelicht en geïnventariseerd voor welke maatregelen in de buurt interesse is. Isolatie en zonnepanelen scoorden daarbij heel hoog.”

Aantrekkelijke korting

Voor het buurtteam was dat aanleiding om verschillende leveranciers van isolatiemaatregelen en zonnepanelen uit de omgeving te benaderen met de vraag of ze de buurt een aantrekkelijke aanbieding wilden doen. “Bij onze keuze hebben we gelet op kwaliteit, materialen, of ze alle maatregelen konden uitvoeren of maar een deel, op de prijs natuurlijk, en op snelheid. We hebben ook referenties opgevraagd. Zo zijn we voor isolatiemaatregelen uitgekomen bij Bameko. Dat bedrijf geeft 5 procent korting per twee huishoudens die een of meerdere maatregelen laten uitvoeren. Voor zonnepanelen wachten we nog op één offerte en dan kunnen we ook daarvoor een leverancier selecteren.”

Mooie oogst

Aan het eind van de avond konden aanwezigen zich meteen aanmelden voor persoonlijke offertes. “We hebben tegen de 15 aanvragen binnengekregen”, weet Joyce te melden. “Er was ook iemand die graag dubbel glas wil; toevallig had het groepje dat offertes voor isolatie had aangevraagd zich ook daarover gebogen. Die aanvraag konden we dus meteen meenemen. En er hebben zich ook nog zes mensen ingeschreven om alsnog warmtebeelden van hun huis te laten maken. Een mooie oogst voor zo’n avond in een buurt met nog geen 90 woningen.”

Alsnog aanmelden kan!

De acties staan nu ook op de buurtpagina, zodat iedereen die niet bij de jaarvergadering was de offertes kan bekijken en zich alsnog kan aanmelden. “Wie vragen heeft, kan ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Om te zorgen dat echt iedereen op de hoogte is van de acties, gaan we binnenkort nog een keer bij iedereen langs de deuren. Als we er nu flink de schouders onder zetten, kan het echt wat worden.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?