Actie-idee: Kastelenbuurt lanceert kortingspas

11 mei 2016

Het buurtteam van de Kastelenbuurt in Oosterhout heeft iets nieuws bedacht én uitgewerkt voor buurtgenoten: een kortingspas die heel veel voordeel oplevert bij lokale ondernemers. Sinds de introductie van de kaart in april stromen de aanvragen binnen.

Buurkracht buurtteam kastelenbuurt klein
Het buurtteam van de Kastelenbuurt
Buurkracht kortingspas
Dit is het pasje!

Jack Naalden van het buurtteam: “Na succesvolle zonnepanelen- en isolatieacties in de buurt stonden we voor de vraag: wat kunnen we nog meer betekenen voor bewoners? We kwamen op het idee om lokale ondernemers te benaderen of ze korting wilden geven. Liefst op energiezuinige producten zoals ledverlichting, elektrische fietsen, dubbel glas en pelletkachels. Zodat bewoners kunnen kiezen uit een heleboel besparingsmaatregelen en we meteen bijdragen aan een gezonde lokale economie. Alle ondernemers bij wie we aanklopten, deden graag mee! Zo hebben we in korte tijd veel voordeel voor pashouders geregeld. En niet alleen op duurzame producten, maar bijvoorbeeld ook bij de sportschool.”

Drie vliegen in één klap

Samen met Buurkracht bereidde het buurtteam vervolgens de lancering voor. Er moesten natuurlijk pasjes komen en raamstickers voor ondernemers die zichtbaar maken dat de kortingspas bij hen geldig is. Maar ook een persbericht, een speciale online nieuwsbrief en een flyer. “Begin april zijn we live gegaan met de passen”, zegt Jack. “Sindsdien blijven de aanvragen voor de kortingspassen binnenkomen. Uit de buurt, en ook van leden van Oosterhout Nieuwe Energie, want met die coöperatie werken we samen. Alle passen leveren we zelf bij de aanvragers thuis af. Zo leren we iedereen een beetje beter kennen. Ik heb al een aardig eindje gefietst. Maar iedereen is heel enthousiast. Ik ben benieuwd hoeveel gebruik mensen van de passen gaan maken, dat is nu nog moeilijk te zeggen. Maar als het goed loopt, gaan we zeker nog meer ondernemers vragen om ook korting te geven aan onze pashouders.”

Meer informatie?

Vragen, opmerkingen, leuke ideeën of wil je ook een kortingspas? Neem dan contact op met het buurtteam van de Kastelenbuurt via www.buurkracht.nl/kastelenbuurt of met buurtbegeleider Steve via steve@buurkracht.nl

Kastelenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Kastelenbuurt