Actie, actie, actie

15 januari 2015

Het buurtteam van De Wijert-Zuid is niet voor één gat te vangen. Op woensdag 14 januari presenteerden zij maar liefst drie buurtacties voor bewoners van de wijk: een aanbieding voor vloerisolatie, voor gelijkstroomventilatoren en zonnepanelen. Dat wordt flink besparen!

Net als de eerste buurtbijeenkomst vond ook deze bijeenkomst plaats in De Brederoschool. Zo’n 25 buurtgenoten zorgden voor een goed gevuld lokaal. Frits Visser van het buurtteam heette hen welkom, en gaf daarna het woord aan Marjan Hendriks van Buurkracht. Marieke Wiersma van Grunneger Power vertelde na Marjans presentatie over het zonneboilerproject dat in Groningen loopt. Bij 50 bewoners is een zonneboiler op proef geplaatst om te onderzoeken wat daarmee aan gasbesparing kan worden behaald. Peter Horlings van het buurtteam is een van die bewoners en hij kon dan ook meteen melden hoe de zonneboiler hem tot nu toe bevalt: heel goed!

Zijn ventilatoren herriemakers?

Na een korte pauze was het tijd voor het onderdeel waar iedereen voor gekomen was: de aanbiedingen. De leveranciers die het buurtteam heeft geselecteerd voor de vloerisolatie, gelijkstroomventilatoren en zonnepanelen waren alle drie aanwezig om hun aanbod toe te lichten. Dat deden ze met verve. En ze namen ruim de tijd voor vragen uit de zaal. Die waren er genoeg: of purschuim bij isolatie geen gezondheidsproblemen veroorzaakt, wat de ideale stand van het dak is voor zonnepanelen, of de ventilatoren geen herrie maken en of de luchtkanalen goed schoon te maken zijn.

Binnenkort: warmtebeelden

Er ontstond ook nog even discussie over de warmtebeeldcamera’s die het buurtteam in februari van Buurkracht beschikbaar krijgt. Volgens een van de leveranciers vereist het behoorlijk wat training en ervaring om die beelden goed te interpreteren. Geen punt, vindt Frits Visser: “We kunnen de warmtebeelden die we maken, altijd nog voorleggen aan deskundigen. Het is in elk geval leuk om ze te kunnen schieten en dezelfde huizen in een straat met elkaar te vergelijken.”Frits kijkt tevreden terug op de bijeenkomst: “Het was een leuke avond en we hebben al een aantal offerteaanvragen binnen. Voor alle drie de leveranciers.”

Aanhaken?

Was je er niet bij, maar ben je wel benieuwd naar de aanbiedingen? Bekijk dan de offertes op je buurtpagina. Hier kun je ook aangeven als je een vrijblijvende persoonlijke offerte wilt. Of neem contact op met iemand van het buurtteam. Die zorgt dan dat de leverancier een afspraak met je maakt.

De Wijert-Zuid

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

De Wijert-Zuid