Achtmaal start energie-initiatief met inventarisatie en inzicht

07 april 2017

In Achtmaal valt nog veel energie te besparen. Om hier een flinke impuls aan te geven, hebben drie inwoners, Cees Jacobs, Marius Cox en Hans Evers een energieteam gevormd. Met als doel: het dorp enthousiast maken voor gezamenlijke energiebesparingsacties. “De aandacht voor duurzaamheid groeit in het dorp; laten we er dan samen werk van maken.” Om te weten waar dorpsgenoten interesse in hebben, ontvangen alle buurtgenoten deze week een vragenlijst.

Buurkracht buurkracht achtmaal
Het buurtteam in de buurt

In Achtmaal staan veel woningen – van rijtjeshuizen tot (voormalige) boerderijen - van ver voor de periode van duurzaam bouwen. “We denken dan ook dat er in ons dorp nog veel energiewinst te behalen is”, zegt Hans. “Relatief veel huishoudens hebben al zonnepanelen, maar er kan altijd meer bij. En gewoon beter opletten en vooral ook betere isolatie kan veel opleveren.” Marius voegt toe: “Dat is goed voor het comfort in huis, de portemonnee én het milieu. Wie nu meerdere isolerende maatregelen neemt, kan bovendien meeliften op een aantrekkelijke subsidieregeling.”

Inzicht in je energieverbruik

Buurkracht schermafbeelding 2017 04 07 om 09.41.08
Kaart met persoonlijke code

Op 18 april ontvangen inwoners Achtmaal een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. "Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl/achtmaal kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of van vergelijkbare huishoudens", aldus Marius.

Samen besparen loont

Cees: “Als je je aanmeldt op onze buurtpagina, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. De het energieteam hoopt dat veel buurtgenoten zich aanmelden, want hoe meer mensen er meedoen hoe voordeliger het wordt.

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtteam. Voor meer informatie over Buurkracht mail Steve Duzanson.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?