Aantrekkelijk isolatieaanbod voor Kortland

06 juni 2016

Buurtbewoners uit Kortland zijn in de ban van samen energie besparen. Begin dit jaar lieten heel veel huishoudens in deze buurt hun woning met een speciale warmtecamera fotograferen. De beelden laten zien dat met name de vloeren en muren in de buurt warmte lekken. Daarom hebben initiatiefnemers Marieke Euwe, Gert Meiborg, Gert van de Kraats, Ada Laverman, Nelly Nieuwenhuizen en Cyriel Vandeursen gezorgd voor een mooi aanbod vloer-, bodem-, dak- en spouwmuurisolatie. Dit presenteren ze op dinsdag 14 juni om 20.00 uur in Dorpshuis Peize (Esweg 2). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht img 20160126 wa0006
Drukbezochte buurtbijeenkomst in januari

Isolatie kan voor veel huishoudens in Kortland interessant zijn om geld en energie te besparen. Gert van de Kraats: “Dat vermoeden hadden we al en het kwam ook uit de warmtebeelden naar voren. De investeringskosten verdien je in afzienbare tijd terug en het is ook nog goed voor de waarde van je huis, doordat je een beter energielabel krijgt. De gezamenlijke aankoop van spouwmuur- en vloerisolatie levert bovendien voordeel in de aanschafprijs op. We hebben daarvoor een leverancier uit de regio geselecteerd die uitstekende kwaliteit en service biedt. Op 14 juni licht hij zijn aanbod toe. Uiteraard is er ruimte voor vragen. En wie wil, kan direct een vrijblijvende persoonlijke offerte aanvragen.”

Op de hoogte blijven

Het buurtteam krijgt ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zo heeft Kortland een eigen buurtbegeleider en een eigen buurtpagina: buurkracht.nl/kortland. Hier houdt het buurtteam buurtgenoten op de hoogte van acties en activiteiten. Gert van de Kraats: “Je aanmelden op onze website kan nog steeds. Dat hebben al ruim 50 buurtgenoten gedaan. Het is gratis en verplicht je tot niets. Je ziet er meteen handige tips en kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt.” Na afloop van de bijeenkomst plaatst het buurtteam het aanbod voor isolatie op de buurtpagina. Zodat ook bewoners die later willen aanhaken, zich alsnog kunnen melden voor een persoonlijke offerte.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?