Aantrekkelijk isolatieaanbod voor inwoners De Kern

21 november 2016

Onlangs vond in de Kloosterlee in Ten Boer een bijeenkomst plaats voor buurtbewoners van De Kern over energie besparen en -opwekken. Er werd een aantrekkelijk isolatieaanbod voor spouwmuurisolatie gepresenteerd. Daarnaast werd de ontwikkeling van het energiepark op braakliggend terrein Woldwijk toegelicht door Energiecoöperatie Ten Boer.

Buurkracht de kern buurtbijeenkomst
Buurtbijeenkomst De Kern

Het buurtteam heeft voor inwoners van De Kern bij Isocat Isolatie een mooie staffelkorting geregeld voor de isolatie van spouwmuren met wol of isoparels. Vanaf 200 m2 aan spouwmuurisolatie in De Kern (ca. 2 woningen) geldt een korting van één euro per m2 voor alle bewoners van de buurt. Vanaf 300 m2 (ca. 3 woningen) is dat twee euro per m2. Dat is al snel € 100,- tot € 200,- voordeliger per woning. De investeringskosten verdien je bovendien snel terug. En het is goed voor de waarde van je huis, doordat je een beter energielabel krijgt. Hoe meer mensen meedoen hoe groter de korting. Buurtbewoners die ook interesse in dit aanbod hebben, kunnen mailen naar Annette de Boer. Het aanbod is ook huis-aan-huis verspreid bij inwoners in De Kern. Aanmelden kan tot eind 2016.

Energiepark op komst

Ook Energiecoöperatie Ten Boer had tijdens de bijeenkomst goed nieuws. Er is een energiepark op komst op het braakliggende terrein Woldwijk met een zonneweide en zo’n zes kleine windmolens. Annette: “Waarschijnlijk wordt in 2017 met de bouw begonnen. De ECTB zoekt nu zo veel mogelijk mensen die in dit energiepark willen investeren. Zij krijgen vervolgens ook stroom van dit park tegen een heel gunstig tarief. Meer informatie is te vinden op buurkracht.nl/de-kern”.

Inzicht in je energieverbruik

Via buurkracht.nl/de-kern blijven buurtbewoners op de hoogte van alle besparingsacties in de buurt. Annette: “Inloggen op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. En je kunt er meteen het isolatieaanbod bekijken en meer informatie vinden over het energiepark.

Samen besparen loont

150 dorpen en buurten zijn al actief met Buurkracht. Veel bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Inwoners die ook interesse hebben om een Buurkrachtbuurt te starten kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Hanna de Vries.

Meer informatie?

Neem contact op met het buurtteam via Annette de Boer voor meer informatie. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Hanna de Vries of kijk op buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?