Aantrekkelijk isolatieaanbod voor De Fledders: buurtbijeenkomst 12 april

08 april 2016

De Fledders in Vries is in de ban van samen energie besparen. In januari en februari lieten ruim zestig huishoudens in deze buurt hun woning met een speciale warmtebeeldcamera fotograferen. De beelden laten zien dat met name de vloeren en muren in de buurt her en der warmte lekken. Daarom hebben de initiatiefnemers Arnold Onnes, Jan Postma, Oscar Rietkerk en Janneke Bastiaans gezorgd voor een mooi aanbod voor vloer-, bodem-, dak- en spouwmuurisolatie. Dit presenteren ze op dinsdag 12 april vanaf 20.00 uur in café Onder de Linden (Brink 4). Iedereen uit heel Vries is van harte welkom.

Buurkracht img 8606 bijgesneden
De Fledders meldt zich voor energiebesparing

Isolatie kan voor veel huishoudens in De Fledders een interessante manier zijn om geld en energie te besparen. Oscar Rietkerk: “Dat vermoeden hadden we al en het kwam ook uit de warmtebeelden naar voren. De investeringskosten verdien je in afzienbare tijd terug en het is ook nog goed voor de waarde van je huis, doordat je een beter energielabel krijgt. De gezamenlijke aankoop van spouwmuur- en vloerisolatie levert bovendien voordeel in de aanschafprijs op. We hebben daarvoor een leverancier uit de regio geselecteerd die uitstekende kwaliteit en service biedt. Op 12 april licht hij zijn aanbod graag toe. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. En wie wil, kan direct een persoonlijke offerte aanvragen.”

Op de hoogte blijven

Het buurtteam krijgt ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zo heeft De Fledders een eigen buurtbegeleider en eigen pagina’s op www.buurkracht.nl/de-fledders. Hier houdt het buurtteam buurtgenoten op de hoogte van acties en activiteiten. Oscar Rietkerk: “Je aanmelden op onze website kan nog steeds. Dat hebben al ruim 50 buurtgenoten gedaan. Het is gratis en verplicht je tot niets. Je ziet er meteen handige tips en kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt.” Na afloop van de bijeenkomst plaatst het buurtteam het aanbod voor isolatie op de buurtpagina. Zodat ook bewoners die later willen aanhaken, zich alsnog kunnen melden voor een persoonlijke offerte.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Marjan Hendriks of kijk op www.buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?