Aantrekkelijk aanbod voor spouwmuurisolatie in Molenkracht

20 februari 2018

In Molenkracht in Rosmalen zijn veel huizen tussen 1965 en 1980 gebouwd. Spouwmuurisolatie was in die tijd nog geen vanzelfsprekendheid, dus daar valt nog veel besparingswinst te behalen. Op 19 februari presenteerde buurtteam Molenkracht daarom een aantrekkelijk isolatieaanbod voor de hele buurt in de aula van de Troubadour. Vijftien bewoners meldden zich direct aan voor een offerte. Aanhaken of meer informatie? Ga naar de buurtpagina.

Buurkracht 180219 buurtbijeenkomst molenkracht
Veel interesse bewoners Molenkracht voor isolatieaanbod

Met spouwmuurisolatie kun je met een relatief kleine investering veel besparen op je energierekening. Om die investering zo laag mogelijk te houden besteedde Martin Geurts van Kessel van Molenkracht letterlijk honderden uren aan de selectie van de beste leverancier met het scherpste aanbod. Uit 13 leveranciers kwam na een strenge selectie uiteindelijk één leverancier als winnaar uit de bus: De Isolatiespecialist uit Moerkapelle.

 

Na een welkomstwoord door buurtbegeleider én -bewoonster Ate Ploegmakers van Buurkracht vertelde Martin hoe de selectie precies in zijn werk ging: “Alle leveranciers moesten een uitgebreide vragenlijst invullen over hun bedrijf, over hun certificering en de gebruikte isolatiematerialen en werkwijze. Ook wilden we graag referenties van vergelijkbare projecten in de omgeving en hebben we een prijsopgave gevraagd voor een twee-onder-een-kapwoning, zoals er in Molenkracht veel staan. Er bleven al snel drie bedrijven over die qua prijs en kwaliteit aan elkaar gewaagd waren. De Isolatiespecialist sprong eruit doordat dit bedrijf al een mooie collectieve korting berekent vanaf twee deelnemers: € 12,75 in plaats van € 14,- per m2.”

APK voor isolatie

Rijk Evers van De Isolatiespecialist legde vervolgens uit wat spouwmuurisolatie is, hoe het aanbod voor Molenkracht er precies uitziet en hoe het bedrijf te werk gaat. Martin: “Voor spouwmuurisolatie is een dagdeel per woning nodig. Alle materialen die worden gebruikt zijn van uitstekende kwaliteit, dat was onderdeel van de selectie. Ook belangrijk is dat het bedrijf Insula-gecertificeerd is. Dat betekent dat het – net als bij de APK voor een auto – werkzaamheden vooraf bij een keuringsinstituut meldt. Dit keuringsinstituut voert steekproefsgewijs op locatie controles uit. Een extra garantie op de kwaliteit dus.”

Veel belangstelling

Ruim veertig bewoners waren op de avond afgekomen. Tijdens en na de presentaties stelden ze volop vragen. Martin: “Dat spouwmuurisolatie voor vochtdoorslag kan zorgen, blijft een hardnekkig misverstand. Met de huidige materialen en de juiste ventilatie is vocht geen probleem. Veel mensen hadden ook vragen over hun eigen situatie en de verwachte besparingen. Wie daar meer over wilde weten en/of een offerte wilde aanvragen, kon achteraf naam en adres achterlaten voor een gratis opname.”

Meer informatie of meedoen?

Nu al hebben 15 bewoners een persoonlijke offerte voor spouwmuurisolatie opgevraagd. “Sommigen wilden ook een prijsopgave voor vloer- en dakisolatie”, zegt Martin. “Daar hebben we geen collectieve vierkante meterprijs voor afgesproken, omdat de verschillen tussen de woningen te groot zijn, maar de leverancier die we geselecteerd hebben, kan bewoners daar ook goed bij helpen. De collectieve spouwmuurisolatie-actie loopt tot eind dit jaar. Wie meer wil weten of overweegt om mee te doen, kan terecht op onze buurtpagina. Daar zijn mijn presentatie en die van Rijk Evers te vinden, en de excel-documenten met de selectiegegevens van de top drie isolatiebedrijven. En je kunt je er ook aanmelden om alsnog een offerte aan te vragen.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?