Aanschaf zonnepanelen levert inwoners Bolhaar direct voordeel op. Meedoen kan nog!

12 april 2016

Op 31 maart liep de Buurkrachtactie op zonnepanelen af in De Bolhaar. Met goed resultaat. Maar liefst 10 inwoners plaatsten zonnepanelen. Dat levert hen straks niet alleen een lagere energierekening op, ze kregen ook een mooi inkoopvoordeel. Wie snel is, kan nog steeds van voordeel profiteren: leverancier Geas Energiewacht biedt inwoners van de buurt tot en met 30 april 5 procent korting op zonnepanelen, dak-, spouwmuur- en vloerisolatie en dubbel glas. En buurtgenoten die eerst willen weten waar ze het best op kunnen besparen, kunnen voor € 59,- een professionele energiescan laten uitvoeren.

Buurkracht img 8168
Persmomentje rondom de plaatsing van de eerste zonnepanelen in De Bolhaar

In De Bolhaar/Zuidkamp hebben Jeroen Jansen, Titia Takens, Bert Hofstede, Gerrit Dijkhuizen, Robert van de Brand en Christel ter Horst in 2015 de koppen bij elkaar gestoken om energiebesparing in hun buurt naar een hoger plan te tillen. Als buurtteam zijn ze op zoek gegaan naar een vertrouwde leverancier uit de omgeving die alles op het gebied van energiebesparing kon leveren waar in de buurt vraag naar was. En die niet alleen een scherpe prijs bood, maar ook goede service en nazorg. Daarbij kwam Geas als beste uit de bus. Inmiddels zijn op tien woningen zonnepanelen gelegd en hebben elf huishoudens gekozen voor isolatie en/of dubbel glas. “Een mooi tussenresultaat”, aldus Jeroen Jansen. “Goed voor het milieu, het comfort in huis én de portemonnee. We hopen dan ook dat zich nog meer deelnemers melden. Dat kan via onze buurtpagina.”

Samen met Buurkracht

Het buurtteam in De Bolhaar/Zuidkamp, dat voortkomt uit Duurzaam Bolhaar, werkt nauw samen met de Buurkracht. Dit is een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het buurtteam trekt de kar, Buurkracht ondersteunt. Inmiddels zijn al ruim 120 buurten in Nederland actief met Buurkracht. Op de website van Buurkracht heeft De Bolhaar/Zuidkamp een eigen buurtpagina, www.buurkracht.nl/bolhaar. Hier kunnen bewoners op de hoogte blijven van acties en activiteiten in de buurt op het gebied van energiebesparing. Daarnaast kunnen inwoners met een slimme meter op hun persoonlijke pagina hun stroom- en gasverbruik zien en vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het buurtteam via de buurtpagina of met Martijn Kolkman, buurtbegeleider van Buurkracht.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?