Aan mij zal het niet gelegen hebben

28 augustus 2017

"Er kan nog zoveel beter op gebied van duurzaamheid. Ik zie van alles misgaan, bijvoorbeeld bij traditionele bedrijven. Dat het kan frustreren, daar kun je ongelukkig van worden, of onverschillig. Maar je kunt ook denken: "Zelf doe ik wel goed, al is het dan op kleine schaal. Aan mij zal het in elk geval niet liggen," zegt Margot Vingerhoedt uit Antwerpen over haar duurzame motto.

Margot Vingerhoedt reageerde op de oproep van Buurkracht om je duurzame motto of uitspraak te delen.

Duurzaam in huis én op het werk

Buurkracht tegel margot nieuw
Margot haalt inspiratie uit deze typisch Antwerpse uitdrukking

"Mijn ouders gaven me een groene opvoeding. Dat heb ik als leuk ervaren. Duurzaam leven is voor mij de normaalste zaak van de wereld. Mijn baan als communicatiemedewerker bij een duurzame burgercoöperatie past helemaal in dit plaatje. Hiervoor werkte ik in de modebranche. Dat paste niet bij mijn overtuigingen. Nu ik hier bijna een jaar werk, kan ik zeggen dat twee puzzelstukken in elkaar vallen. Zowel thuis als op het werk leef ik duurzaam. Ik zet geen andere pet meer op tijdens mijn job."

Samen kom je verder

"Het zijn de kleine dingen die het doen. Ik eet weinig vlees, ga liever op zoek naar een goed alternatief. Ik pak mijn fiets in plaats van de auto. Vrienden attendeer ik soms op de treintijden als ze ergens met de auto naartoe willen. Niet op een belerende manier hoor! Ik deel gewoon graag, omdat ik zie dat niet iedereen weet waar te beginnen met duurzaam leven."

Mijn guilty pleasures

"Een heilige ben ik niet. Dit jaar ga ik naar Japan, terwijl vliegen enorm vervuilend is. De milieu-impact compenseer ik. En hoewel ik tweedehandskleding koop, ben ik wel een enorme sneakerfreak. Niet bepaald duurzaam. Gasloos leven gaat me op dit moment niet lukken. Maar dan wel groen gas. Ik betaal met liefde wat meer om te compenseren. Als grote systemen niet werken, ga ik gewoon op zoek naar dingen die ik zelf kan doen.”

Ook jouw motto op een digitale tegel?

Vind je het leuk om net als Margot jouw uitspraak of motto terug te zien op een tegel? Dat kan! Stuur een mail met jouw uitspraak naar noortje@buurkracht.nl. Meer duurzame motto's en uitspraken zien? 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?