Groot publiek voor Marknesse Duurzaam op 11 maart

18 maart 2016

Marknesse Duurzaam timmert onder andere samen met Buurkracht hard aan de weg. Tijdens de jaarvergadering van de Dorpsraad op 11 maart in Het Hart van Marknesse gaf initiatiefnemer Hubèr Buijsman alle aanwezigen een update. En wees hij nog eens op het aantrekkelijke aanbod voor vloerisolatie waarvan bewoners gebruik kunnen maken.

Buurkracht 023
Mooi Marknesse

“Zo’n jaarvergadering is een geweldig podium”, zegt Hubèr. “Er zaten 120 mensen in de zaal; die nemen de informatie die je daar geeft allemaal mee naar huis.” In zijn kwartier spreektijd had Hubèr een heleboel te vertellen. Wat Marknesse Duurzaam allemaal al heeft gedaan. Hoe het staat met het voedselbos, het energieloket en het postcoderoosproject van de Energiepioniers. Dat er een samenwerking met Buurkracht is. Dat de plaatsing van de slimme meters op het moment in volle gang is in het dorp. Dat er verschillende kortingsacties lopen waarover ook meer te vinden is op www.buurkracht.nl/marknesse. En vooral dat bewoners zich daar nog steeds kunnen aanmelden voor vrijblijvende persoonlijke offertes.

Actie vloerisolatie uitgelicht

Hubèr: “De actie voor vloerisolatie heb ik er tijdens mijn presentatie uitgelicht. We hebben een leverancier uit de buurt gevonden die uitstekende kwaliteit en service biedt en een korting van 5 procent. Die nog verder kan oplopen naarmate er meer deelnemers zijn. Er zijn al 12 offerteaanvragen binnen. Ik hoop natuurlijk dat zich naar aanleiding van mijn presentatie bij de jaarvergadering nog meer bewoners melden. En dat we ook veel dorpsgenoten mogen begroeten op de duurzaamheidsmarkt van de Energiepioniers van de Toekomst die we op 26 maart in Emmeloord houden. Want dat is onze eerstvolgende activiteit.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?