7 mei energiemarkt: In Hintham-Zuid besparen bewoners samen ruim € 66.000 per jaar

25 april 2016

Sinds 2012 is Hintham-Zuid bezig met samen energie besparen. Met succes. 105 huishoudens hebben samen 130 maatregelen genomen. Van het vervangen van de cv-ketel tot zonnepanelen en isolatie. Met deze maatregelen besparen de buurtgenoten samen ruim € 66.000,- per jaar. Per energierekening scheelt dit gemiddeld € 630,-. En het is ook nog goed voor het milieu: ze compenseren jaarlijks de CO2–uitstoot van 35,8 huishoudens. Dat smaakt naar meer! Het buurtteam organiseert voor alle inwoners van Hintham een energiemarkt op zaterdag 7 mei van 11.00 tot 15.00 uur in de Biechten (Vincent van Goghlaan 1). Iedereen is van harte welkom om even binnen te lopen.

Buurkracht p1120592
In Hintham-Zuid besparen bewoners samen €66.000,- per jaar

Jos Derks blikt tevreden terug: “Op dit moment besparen we maar liefst 136.663  kWh aan stroom en 54.048 m3 aan gas per jaar. Maar er valt nog veel meer energie en geld te besparen. Daarom willen we alle nieuwe bewoners, buurtgenoten die eerder nog twijfelden, en buurtgenoten die toe zijn aan een volgende stap, de kans geven om voordelig aan nieuwe acties deel te nemen.” De leveranciers die eerder met de grootste zorg geselecteerd waren, hebben weer een mooi aanbod voor inwoners van Hintham. Tijdens de energiemarkt presenteren ze deze. Het gaat om zonnepanelen, isolatie, cv-ketels of de nieuwste actie: een warmtewisselaar.

Inzicht in je energieverbruik

Het buurtteam wordt geholpen door Buurkracht. Ruim 130 buurtgenoten uit Hintham-Zuid hebben zich aangemeld bij Buurkracht, via buurkracht.nl/hintham-zuid. Zij konden al profiteren van de kortingen die de werkgroepen hebben bedongen. Ook kregen zij met een slimme meter inzicht in hun eigen energieverbruik en kunnen zij dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Jos benadrukt: “Als er nog meer buurtbewoners meedoen, kan er nog meer bespaard worden. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee en voor het milieu, maar het levert je ook nog eens meer comfort op.” Ook inwoners buiten Hintham zijn zaterdag 7 mei van harte welkom om te kijken hoe zo’n buurtinitiatief nu werkt. Het buurtteam vertelt er graag over.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?