5000e deelnemer Buurkracht in het zonnetje gezet

08 januari 2016

Op 6 januari werd Kees den Exter, inwoner van Rijen, verblijd met een prachtige bos bloemen en een energiebespaarkalender. Deze attenties dankt hij aan zijn recente aanmelding bij Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. dat buurten ondersteunt die samen met energiebesparing aan de slag willen. Inmiddels zijn landelijk meer dan honderd buurten met Buurkracht actief, waaronder Sweensplein en omgeving in Rijen. Kees is precies de 5000e deelnemer. “Absoluut een verrassing!”

Buurkracht img 8917
Arjan Broers (l) verrast de 5000e deelnemer aan Buurkracht, Kees den Exter (r) en zijn vrouw Chandra met bloemen en een bespaarkalender.

Kees en zijn vrouw Chandra namen de welkomstgeschenken in ontvangst uit handen van Arjan Broers, die ruim een halfjaar geleden samen met enkele andere buurtgenoten en Energiecoöperatie Gilze Rijen Buurkracht naar de buurt haalde. Ook Steve Duzanson, buurtbegeleider van Buurkracht, was van de partij. Het buurtteam heeft inmiddels een actie voor de collectieve inkoop van zonnepanelen opgezet en bereidt verdere acties voor. Kees volgt het met belangstelling: “Ik heb me aangemeld omdat Buurkracht voor mij misschien wel een goede bron van informatie is. Als er een buurtactie komt die in mijn straatje past, wil ik op de hoogte zijn.”

Interessant verdienmodel

Daarbij denkt Kees bijvoorbeeld aan een actie met dubbel glas of naïsolatie. “Dat kon bij mij beter. Als het terugverdienmodel interessant is, denk ik er graag over na. Of ik meedoe, hangt verder af van de portemonnee.” Nu Kees aangesloten is bij Buurkracht, kan hij in elk geval zijn eigen energieverbruik nauwkeurig online volgen op www.buurkracht.nl/sweensplein-en-omgeving en vergelijken met dat van zijn buurt. En zo achterhalen waar hij nog verder op kan besparen.

Tevreden met zonnepanelen

Andersom kan Kees het buurtteam misschien ook een dienst bewijzen: “Toevallig heb ik anderhalf jaar geleden zonnepanelen op mijn dak laten leggen door een van de twee leveranciers die het buurtteam ook heeft geselecteerd voor de buurtactie. Dat is heel correct gebeurd en ik ben heel tevreden over de voorlichting die ik heb gekregen. Alles werkt precies zoals voorspeld. Arjan vroeg al of ik bereid zou zijn om bij een volgende bijeenkomst van Buurkracht iets over mijn positieve ervaringen te vertellen. Als dat in mijn agenda past, wil ik dat best!”

Meedoen?

Inwoners van Sweensplein en omgeving kunnen nog steeds profiteren van de acties die het buurtteam organiseert of inzicht krijgen in hun energieverbruik door zich (vrijblijvend) aan te melden op www.buurkracht.nl/sweensplein-en-omgeving. Meer informatie over het buurtteam? Neem dan contact op met Arjan Broers. Voor meer informatie over Buurkracht, kan contact worden opgenomen met Steve Duzanson.

Sweensplein en omgeving

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Sweensplein en omgeving