30 juni: Energiemarkt over zonnepanelen, isolatie, cv-ketels en warmtepompen

16 juni 2016

In de Doorsneebuurt in Nieuwe-Pekela valt nog heel wat energie (en geld) te besparen. Daar zijn inwoners, Ankie Voerman, Thea de Boer en Inessa en Jaap Gezelle Meerburg, van overtuigd. Uit een enquête in de buurt bleek dat er onder buurtbewoners vooral interesse is in zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Daarom organiseren zij op donderdag 30 juni vanaf 19.30 uur in Buurthuis De Riggel (Noorderkolonie 13) een energiemarkt. Met een mooi aanbod voor de buurt. Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht buurtteam doorsneebuurt
Buurtteam bereidt energiemarkt voor

Met isolatie zijn de investeringskosten in afzienbare tijd terug te verdienen. Het levert een beter energielabel op, wat goed is voor de verkoopwaarde van de woning. Daarbij is spouwmuurisolatie in één dag gebeurd en is er geen overlast in de woning. De leverancier vertelt er alles over. En inwoners kunnen terecht met hun vragen en meteen een vrijblijvende offerte aanvragen.

Profiteer deze zomer nog van de zon

In de maanden mei, juni en juli schijnt de zon het felst en brengen zonnepanelen het meeste op. Ankie Voerman: “Een goed moment om over zonnepanelen na te gaan denken. We hebben een leverancier uit de regio gevonden die uitstekende materialen en vakwerk levert tegen een mooie prijs. En die korting geeft naarmate meer mensen gebruikmaken van de actie. De investering in zonnepanelen verdien je in 7 à 8 jaar terug en daarna heb je nog minstens 15 jaar gratis stroom.” Tijdens de Energiemarkt vertelt de leverancier er meer over. Inwoners kunnen die avond terecht met hun vragen en vrijblijvend een persoonlijke offerte aanvragen.

Inzicht in je energieverbruik

Door het nemen van energiebesparende maatregelen kan de maandelijkse energielast al gauw enkele tientallen euro’s lager uitvallen. Om te zien hoeveel energie je verbruikt en wat voor jou persoonlijk interessante maatregelen kunnen zijn, kun je je (vrijblijvend) aanmelden op buurkracht.nl/doorsneebuurt. Ankie: “Je aanmelden op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.” Het buurtteam hoopt veel mensen te begroeten op 30 juni.

Doorsneebuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Doorsneebuurt