30 januari: buurtbijeenkomst Bunders-West over samen energie besparen

18 januari 2017

Afgelopen weken hebben 7 buurtgenoten uit Bunders-West hun buren persoonlijk uitgenodigd voor hun eerste buurtbijeenkomst over samen energie besparen. Jos Nij Bijvank, één van de initiatiefnemers: “De reacties waren erg positief, we hopen dan ook op veel bezoekers op maandag 30 januari.” Het programma van de bijeenkomst start om 19.30 uur in wijkcentrum de Bunders, inloop is vanaf 19.00 uur.

Buurkracht flyeren
Het buurtteam nodigt hun buren uit mét een ledlamp als presentje

Tijdens deze avond stelt het buurtteam zich voor en vertellen ze over hun plannen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en presenteert waar de beste besparingskansen liggen. Ook heeft het buurtteam een zonnepanelenleverancier geselecteerd die samen met het buurteam een hele scherpe actie voor de aanschaf van zonnepanelen gaat presenteren voor de buurt. Alle bewoners hebben ook een inventarisatiekaart ontvangen waarop ze kunnen laten weten voor welke energiebesparende maatregelen nog meer interesse is. “Hier gaan wij dan later mee aan de slag”, aldus Jos.

Meer informatie

Er is ook een wijkpagina aangemaakt waarop inwoners van Bunders-West die meer willen weten, op terecht kunnen buurkracht.nl/bunders-west. Wil jij ook energie besparen en woon je niet in Bunders-West? Dan kun je contact opnemen met Jos Nij Bijvank van DEC-Oisterwijk (06-20407317) of met Jos Derks, buurtbegeleider van Buurkracht (06-506 303 73).

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?