27 februari buurtbijeenkomst met actie isolatie en zonnepanelen

29 januari 2018

In de Brouwersstraat in Beek en Donk is een bewonersgroep opgestaan die aan de slag wil met thema’s die in de straat leven. Het onderhoud van de planten en parkeervoorzieningen, maar ook met energiebesparing. Op 27 februari organiseren zij een buurtbijeenkomst met hun plannen voor de buurt en meteen een gezamenlijke actie voor isolatie en zonnepanelen. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in Café Bij Ons (Piet van Thielplein 29).

Buurkracht brouwersstraat1
Bewoners ontvangen een uitnodiging in de bus

Tijdens de bijeenkomst stelt de bewonersgroep die bestaat uit Ad van Rhee, René Dekkers, Jan Vereijken, Toon Raaijmakers en Toon Beniers zich voor. De bewoners presenteren de uitkomst van de buurtenquête. Buurkracht vertelt over inzicht in je energieverbruik met tips en concrete handvatten. Een energieadviseur geeft aan wat de beste besparingskansen voor de buurt zijn. Er is meteen een aantrekkelijke isolatie- en zonnepanelenactie. Hoe meer mensen meedoen, hoe voordeliger en makkelijker het wordt. Op de avond kunnen bewoners al hun vragen stellen of meteen een offerte aanvragen.

Energie besparen

Op het energieverbruik in de Brouwersstraat valt veel winst te halen: veel woningen zijn in de jaren zestig en zeventig gebouwd en nog altijd niet energiezuinig. Jan: “Als je honderden euro’s per jaar kunt besparen, meer comfort in huis krijgt én iets goeds doet voor het milieu, is dat een aantrekkelijk vooruitzicht. We hebben uitgezocht wat de beste besparingen voor onze huizen zijn, welke wensen de bewoners hebben en of het interessant is om bijvoorbeeld gezamenlijk isolatiemaatregelen of zonnepanelen te nemen.”

Aanmelden

Buurtgenoten die interesse hebben in de isolatie- en/of zonnepanelenactie en niet kunnen komen, kunnen een e-mail sturen naar het buurtteam of aanmelden op de buurtpagina. De bewonersgroep houdt  bewoners via deze website op de hoogte van alle acties en activiteiten.

Inwoners van Beek en Donk

Inwoners uit Beek en Donk die niet in de Brouwersstraat wonen maar wel samen energie willen besparen of een ander thema samen willen oppakken, kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Irmy van Paassen.

Brouwersstraat

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Brouwersstraat