26 november: energiemiddag in Kortland

22 november 2016

In Kortland hebben ze de smaak te pakken en zijn ze volop energie aan het besparen. Buurtgenoten hebben al een zeer succesvolle isolatie-actie georganiseerd. Maar liefst 15 huishoudens hebben hun huizen geïsoleerd en besparen jaarlijks samen € 5.250,- op hun energierekening. Ook met kleine aanpassingen in en om het huis kan veel bespaard worden. Op 26 november organiseert het buurtteam van 15.00 tot 17.00 uur een energiemiddag in het Dorpshuis Peize (Esweg 2). Iedereen is welkom.

Buurkracht 161019 web
Samen energie besparen in Kortland

De energiemiddag staat in het teken van kleine doe-het-zelf-maatregelen. Zoals de brievenbusborstel, radiatorfolie, tochtstrips en ledverlichting. Geen grote aanschaf, gewoon te koop in een bouwmarkt. Marieke Euwe: “Veel mensen willen wel besparen maar denken dat het veel geld kost of hebben geen idee wat het oplevert. Wist je bijvoorbeeld dat je de aankoop van een ledlamp binnen een kwart jaar al weer hebt terugverdiend en dat je daarna alleen maar bespaart? Dat vertellen we graag tijdens de energiemiddag.” De middag is niet alleen interessant voor volwassenen. Ook aan de kinderen is gedacht. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud!

Blijf op de hoogte

Inwoners die naar de energiemiddag willen komen kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/kortland. Daar staat ook meer informatie over de acties en activiteiten die het buurtteam organiseert. Cyriel Vandeursen: "En heb je een slimme meter, dan kun je ook inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt. Aanmelden is gratis en verplicht je tot niets".

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op met het buurtteam van Kortland. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Marjan Hendriks of kijk op www.buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?