25 mei eerste buurtbijeenkomst: Hoornse Meer van start met samen energie besparen

12 mei 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. Inwoners van Hoornse Meer gaan aan de slag om in hun buurt samen energie te besparen. Op woensdag 25 mei organiseren ze hun eerste buurtbijeenkomst om 20.00 uur in de Semmelstee (Semmelweisstraat 182). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht ju4a3933
Het buurtteam bereidt de buurtbijeenkomst voor

Het buurtteam, bestaande uit Thecla Goossens, Lia Schreurs en Jochum Prop, wordt geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij willen samen aan de slag met energiebesparende acties. Tijdens de bijeenkomst vertellen ze over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht is aanwezig om te vertellen over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en vertelt waar de beste bespaarmogelijkheden liggen.

Samen besparen loont

Op dit moment zijn al meer dan 120 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. De buurt heeft een eigen internetpagina: buurkracht.nl/hoornsemeer-oost waar buurtbewoners zich kunnen aanmelden. Thecla Goossens: “Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/hoornsemeer-oost krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te ontmoeten op 25 mei.

Hoornsemeer-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hoornsemeer-Oost