23 november bijeenkomst samen investeren in zonne-energie

29 oktober 2017

Met samen energie opwekken valt in ons dorp nog veel te verdienen. Omdat niet iedereen in IJhorst op eigen dak zonnepanelen kan plaatsen, willen bewoners René Oomkens, Herman Wolting, Arend Muller, Jeroen de Boer, Jan Vos, Bert de Weerd, Tineke Kuijper, Diny Mateboer, Jan Steijnis een coöperatie oprichten en zonnepanelen plaatsen op daken waar hiervoor ruimte is. Zij zoeken daarvoor grote daken en energieke bewoners die dit samen met hen willen realiseren.

Buurkracht ijhorst
Samen investeren in zonne-energie in IJhorst

Op 23 november organiseert het buurtteam hierover een informatieavond in ’t Vosje (Heerenweg 36). Initiatievenmakelaar Frank Middelkoop trapt om 19.45 uur het programma af met informatie over het opzetten van een postcoderoos. Hierbij kunnen buren binnen dezelfde postcode en alle aangrenzende postcodes deelnemen aan collectieve daken en zo hun eigen zonne-energie opwekken. Ook is er een

praktijkvoorbeeld van een energiecoöperatie uit de buurt.

Iedereen is van harte welkom op 23 november. Dorpsbewoners die op de hoogte willen blijven van alle acties en activiteiten van het buurtteam kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/ijhorst. Voor meer informatie of het aanmelden van grote daken kan contact opgenomen worden met het buurtteam.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?