17 mei dorpsbijeenkomst: Wirdum van start met samen energie besparen

12 mei 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. De Werkgroep Wirdum Energie Neutraal gaat aan de slag om in hun dorp samen energie te besparen. Op dinsdag 17 mei organiseren ze hun eerste dorpsbijeenkomst om 19.30 uur in het Dorpshuis (Fromaweg 2). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht 20160212 ju4a3355
Het buurtteam bereidt de bijeenkomst voor

De Werkgroep Wirdum Energie Neutraal, die bestaat uit zeven inwoners uit Wirdum, wordt geholpen door Stichting Samen Energie Neutraal (SEN), de Groninger Energie Koepel (GrEK) en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij willen samen aan de slag met energiebesparende acties. Tijdens de bijeenkomst vertellen ze over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Buurkracht is aanwezig om te vertellen over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en vertelt waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. En je hoort over de plannen om samen energie op te wekken met een zonnedak.

Samen besparen loont

Op dit moment zijn al meer dan 120 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Het dorp heeft een eigen internetpagina: buurkracht.nl/wirdum waar dorpsbewoners zich kunnen aanmelden. Adrie de Wit: “Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/wirdum krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” De werkgroep hoopt veel dorpsgenoten te ontmoeten op 17 mei.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?