11 december: inspiratiebijeenkomst over energiebesparing

30 november 2017

In Ekenrooi leeft energiebesparing steeds meer. Het buurtteam maakt zich hier al sinds 2014 hard voor. En met succes. Inmiddels hebben ruim veertig huishoudens meegedaan aan acties zoals vloerisolatie en/of het vervangen van de schuifpui in de laatste twee jaren. Daarmee brachten zij ieder hun energierekening gemiddeld met € 367,- per jaar omlaag. En er volgen meer energiebesparende acties. Het buurtteam vertelt over de mogelijkheden tijdens een inspiratiebijeenkomst op 11 december in de Pracht. Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht ekenrooi
Energiebesparing leeft in Ekenrooi steeds meer

De bijeenkomst op maandag 11 december wordt in twee sessies gegeven. Overdag sessie A van 15.00 - 17.00 uur en ‘s avond sessie B van 19.30 - 21.30 uur. Naast het Team Buurkracht Ekenrooi zijn ook Coöperatie Waalre Energie Lokaal (WEL) en coöperatie Slim Wonen Plus (SW+) aanwezig om advies te geven en vragen te beantwoorden. Locatie van de bijeenkomst is de Pracht.

Programma

Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor de energiebesparende maatregelen die specifiek voor Ekenrooi van toepassing zijn en de hoogste besparing opleveren. Met isolatie, ventilatie en binnenklimaat, vervangen van ramen en (hybride) warmtepompen valt veel energiewinst te behalen. Maar ook door zelf energie op te wekken met zonnepanelen en -boilers kan de energierekening flink omlaag. Op de bijeenkomst vertellen we over de verschillende mogelijkheden, investeringen, terugverdientijden, subsidies en financieringsmogelijkheden.

Wensen inventariseren

Na de bijeenkomst kunnen bezoekers aangeven in welke maatregelen zij interesse hebben. Het buurtteam maakt daarna groepjes met dezelfde interesses om een zo voordelig mogelijk aanbod te krijgen. Per maatregel worden daarna aparte bijeenkomsten georganiseerd waar een leverancier een mooi aanbod presenteert. Vervolgens kunnen bewoners bij deze leverancier een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte en advies op maat. Ook op buurkracht.nl/ekenrooi kunnen bewoners hun wensen kenbaar maken.

Aanmelden

Inwoners uit Ekenrooi kunnen zich aanmelden via buurkracht.nl/ekenrooi voor een van de bijeenkomsten. Zij blijven dan meteen op de hoogte van alle acties en activiteiten. Of per e-mail met onderwerp 'energiezuinig' en de letters A of B. Mensen uit andere buurten die energie willen besparen kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Irmy van Paasen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?