10 oktober aftrap prijsvraag “Maak Meppel Duurzamer” Heb jij een goed idee?

25 september 2017

Welke buurt, wijk of dorp van de gemeente Meppel heeft het meest duurzame idee en wil dit ook daadwerkelijk uitvoeren? De gemeente Meppel en RENDO dagen inwoners uit om aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzaamheid in eigen buurt of dorp. De wedstrijd wordt feestelijk afgetrapt op de Dag van de Duurzaamheid, dinsdag 10 oktober vanaf 19.30 uur in Schouwburg Ogterop, Zuideinde 70 in Meppel. Er zijn prijzen te winnen van in totaal € 10.000, met een eerste prijs van € 7.500,- en een tweede van € 2.500,-. 

Buurkracht meppel
Heb jij een goed duurzaam idee voor jouw dorp of buurt?

Programma:

19.30 uur      Inloop en Informatiemarkt
20.00 uur      Welkom door wethouder Gert Stam
20.10 uur      Korte toelichting op de prijsvraag
20.20 uur      Pitches van inspirerende praktijkvoorbeelden
20.40 uur      muzikaal intermezzo Timo de Jong
20.50 uur      Pitches van inspirerende praktijkvoorbeelden 
21.00 uur      Korte pitches van ondersteunende partijen: Buurkracht, Natuur- en Milieufederatie Drenthe, Drents Energieloket
21.15 uur      Voorstellen jury en informatie criteria jurering
21.30 uur      Afsluiting en gelegenheid voor gezellig napraten 

De wedstrijd: maak Meppel duurzaam

Om buurten, wijken en dorpen binnen de gemeente te mobiliseren om met duurzaamheid aan de slag te gaan is er de wedstrijd ‘Maak Meppel Duurzamer’. Het is een initiatief van de Gemeente Meppel en RENDO. Zij dagen inwoners uit om in eigen buurt, wijk of dorp met energiebesparing en duurzaamheid aan de slag te gaan en hiervoor een plan voor de eigen woonomgeving te maken. Dit plan kan zich richten op bijvoorbeeld energiebesparing of het opwekken van duurzame energie, maar ook op sociale duurzaamheid, waarbij inwoners samen zorgen voor een duurzamere woon- of leefomgeving. 

De voorwaarden: mensen, milieu en economie staan centraal

De duurzaamheid van het plan wordt door een deskundige jury beoordeeld vanuit de    3-P-gedachte: People, Planet en Profit, ook wel mensen, milieu en economie. Met andere woorden, het plan is pas echt duurzaam als deze drie invalshoeken duidelijk naar voren komen. Op 20 februari 2018 worden de projecten gepresenteerd en is de uitreiking van de prijzen van in totaal € 10.000, met een eerste prijs van € 7.500,- en een tweede van € 2.500,-. De prijzen worden beschikbaar gesteld door de sponsoren:

Gemeente Meppel, RENDO, ABN AMRO en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Aanmelden

Duurzame ideeën kunnen worden ingestuurd tot en met 31 januari 2018, per mail of naar Gemeente Meppel, Postbus 501, 7940 AM  Meppel. De eerste 50 aanmeldingen worden beloond met een leuk lokaal presentje. Aanmelden kan via een digitaal formulier.

Meer informatie

Alle informatie is terug te vinden op meppel.nl/maakmeppelduurzamer en op facebook en twitter. Interesse om zelf een Buurkrachtbuurt te starten? Neem dan contact op met buurtbegeleider Alex.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?